La ‘Fundación Sociedad Española de Endocrinología Pediátrica’ beca un projecte de recerca d’HM Nens

La Fundación Sociedad Española de Endocrinología Pediátrica (FSEEP) ha reconegut la tasca de recerca dels nostres professionals del Servei d’Endocrinologia atorgant un dels Premis FSEEP 2023 al treball centrat en l’Avaluació de l’estat metabòlic-nutricional i risc cardiovascular en adolescents amb anorèxia nerviosa i baix pes corporal’ que coordina la Dra. Paula Sol Ventura, endocrinòloga pediàtrica d’HM Nens.

Aquest premi, que comporta una beca de 7.000 €, té com a objectiu donar suport al desenvolupament d’un projecte de recerca clínica. En aquest cas, l’estudi liderat per la Dra. Ventura pretén estudiar en profunditat el sistema metabòlic dels pacients que pateixen anorèxia nerviosa, és a dir, els canvis químics que es produeixen a l’organisme d’aquestes persones a causa de la desnutrició i la dieta selectiva que duen a terme, ja que el coneixement del sistema pot ajudar a estratificar el risc de patir els problemes cardiovasculars i/o psiquiàtrics que pot comportar la manca de determinats nutrients. Igualment, afavorirà el pronòstic i contribuirà al desenvolupament de noves línies terapèutiques.

Per dur a terme aquesta investigació, l’endocrinòloga d’HM Nens compta amb el suport del Dr. José Manuel Siurana, cap de Servei del Departament de Cardiologia d’HM Nens i impulsor de la Unitat de Rendiment Físic, un altre innovador projecte d’aquest centre, la finalitat del qual és conscienciar les famílies de la necessitat que els infants i adolescents facin exercici físic per mantenir un bon estat de salut i facilitar-ne la pràctica.

A la investigació participen també Núria Amigó, del Laboratori Biosfer Teslab; el Dr. Diego Yeste, de l’Hospital Materno-Infantil Vall d’Hebron; i Albert Feliu, de l’Hospital Sant Joan de Reus.