El Servei de Cardiologia es dedica al diagnòstic i seguiment de nens i nenes amb malalties del cor, valoració de bufs i activitats preventives com per exemple en menors que practiquen esport.

Ens trobaràs a l’Àrea de Consultes Externes III, al carrer Consell de Cent 433 i a l’ e-mail cardiologia@hospitaldenens.com

Realitzem les següents exploracions complementàries:

  • Electrocardiografia: Prova que registra l’activitat elèctrica del cor.
    Valora les variacions de freqüència cardíaca, arítmies i diagnòstic de malalties relacionades amb la mort sobtada.
  • Ecocardiografia: És una ecografia del cor que permet obtenir informació de l’anatomia i de la funció del cor. Aquesta ecografia serveix per aclarir i explicar l’origen de bufs, estudi de defectes en les vàlvules, valoració de vessaments del pericardi i miocardiopaties.
  • Ecocardiografia funcional: És una ecografia “especial” que estudia específicament la funció del múscul cardíac. Amb aquesta prova es detecten alteracions en la funció del cor abans que el pacient presenti símptomes. I es pot determinar patologia muscular que no es visualitza amb l’ecografia convencional.
  • ECG-Holter 24 hores: És un instrument que serveix per a registrar l’activitat elèctrica del cor durant diverses hores. Serveix per valorar taquicàrdies, palpitacions, estudi de marejos i pèrdues de consciència així com anàlisi de freqüència cardíaca.
  • Ergometria: Una prova d’esforç o d’estrès avalúa la resposta del cor a un exercici físic progressiu. Valora les arítmies desencadenades per l’esforç i la valoració funcional durant la pràctica esportiva.
  • Ecocardiograma Doppler vascular: Estudi dels fluxos vasculars, tant venosos com arterials. S’utilitza per detectar obstruccions o malformacions dels grans vasos i les seves branques.

A més de realitzar la valoració de salut cardiovascular i ecogràfica funcional, el Servei de Cardiologia realitza valoracions cardiovasculars per a la pràctica esportiva, que conjuntament amb el servei de Medicina de l’Esport acrediten als nostres pacients per la pràctica federada de l’esport.

 


Demanar visita

QUADRE MÈDIC

CONTACTE

Entenc i accepto la política de privacitat


ENS POTS TROBAR A:

Consell de Cent, 433
Tel. 93 231 05 12
Fax 93 265 50 17