HM Nens és un centre de referència a Barcelona a Pediatria i compta amb més de 130 anys d’història. L’Hospital compta amb una obra social anomenada Fundación HM Obra Social Nens sent el ferm compromís d’abanderar l’atenció dels nens en situació de desigualtat, gestionant els recursos de forma eficient i basant-se en el sistema d’excel·lència i qualitat assistencial
que defineix el Grup HM Hospitales i a la seva Fundació.

PRESENTACIÓ

“L’esperit generós sempre ha sigut el que ens ha impulsat a garantir el benestar dels pacients i dels més necessitats”.

L’Hospital de Nens Pobres de Barcelona va néixer fruit de l’esforç de la Companyia de les Filles de la Caritat de San Vicente de Paül entre 1886 i 1890, convertint-se en un dels centres pioners en assistència, docència i investigació en el camp de la Pediatria. Compta amb la pràctica de la totalitat de les especialitats mèdiques i quirúrgiques, incloent els serveis d’ambulatori i quirúrgic, Urgències 24h i un dels millors serveis d’Ortodòncia i Odontologia a nivell europeu.

El centre col·labora, de forma concertada, amb la major part de les entitats d’assegurances sanitàries a fi de respondre a un servei de qualitat en l’atenció pediàtrica.

A més de comptar amb unes magnífiques instal·lacions, incorporant els últims avanços tecnològics en totes les seves àrees, la política del centre aposta per una activitat establida dins d’un marc jurídic, tècnic i deontològic. Aquests codis els forma l’equip de professionals de l’Hospital, composat per persones altament qualificades en les seves respectives especialitats, i amb voluntat de servei.

Gràcies per confiar en nosaltres i benvinguts al nou Hospital HM Nens.

HISTÒRIA

El 15 de maig de 1886 el Dr. Francisco Vidal Solares i Sor Mercedes Viza, germana de la Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicente de Paúl, van decidir crear un petit dispensari per a poder ajudar als nens amb problemes de desnutrició.

En tan sols 4 anys, el projecte va créixer tant que al maig de 1890 s’inaugurava l’Hospital de Nens Pobres de Barcelona, el primer centre d’aquestes característiques que s’obria a Catalunya i el segon en tota Espanya. Començava així una gran història de caritat i, sobretot d’ajuda a la infància i als més necessitats.

Des del primer dia, l’Hospital es va especialitzar a solucionar trastorns nutritius dels lactants, especialment en aquells casos en els quals hi havia manca de llet materna.

La gota de llet

Un dels problemes sanitaris més greus de finals del segle XIX va ser la desnutrició i l’excessiva mortalitat infantil que comportava. Per a lluitar contra ella es van crear les anomenades “Gotes de llet”, institucions benèfiques en les quals s’oferia llet artificial a nens pobres, que no podien ser alletats per les seves mares.

La idea original es va gestar a França, de la mà del metge Leon Dufour, però molt aviat va arribar a l’Hospital de Nens Pobres de Barcelona. Gràcies a la col·laboració ciutadana, allí es va obrir la primera “Gota de llet” de la qual es té coneixement a Espanya. Progressivament van anar obrint unes altres a Sant Sebastià, Madrid, Bilbao, Maó i Sevilla.

En el centre, a més de promoure la lactància materna i assessorar les mares en la criança, es recollia llet de donants i es repartia entre els nens necessitats, que rebien una cistella amb els biberons necessaris per a 24 hores. Però també es tractava la llet de vaca per a higienitzar-la i maternitzar-la, convertint-la així en apta per al consum dels nens més petits.

L’alta qualitat professional amb què es tractava als lactants i els moderns mètodes que utilitzava l’Hospital per a cuidar-los, van fer que aviat fora reconegut com a precursor a Europa de la introducció higiènica en l’alimentació infantil.

HOSPITAL HM NENS

UN NOU CAPÍTOL EN LA HISTÒRIA DE L’HOSPITAL I LA SEUA OBRA SOCIAL

En 2019, El Grup HM Hospitales i la Fundació Hospital de Nens de Barcelona han aconseguit un acord en el qual el centre sanitari pediàtric de la Ciutat Comtal s’incorpora en l’estructura del Grup Hospitalari a Catalunya.

HM Hospitals i la Fundació Hospital de Nens de Barcelona comparteixen la filosofia basada en la màxima qualitat assistencial, la docència i educació sanitària i la investigació, al mateix temps que posseeixen valors com l’assistència integral, que va més enllà de la malaltia i vela pel conjunt de les necessitats del pacient i la seva família, i el tracte personalitzat, perquè cada cas és únic i ha de ser atès amb respecte, amabilitat i cortesia.

Aquest nou capítol no sols es tradueix en una nova identitat, sinó en la unió de dues grans institucions que sumaran esforços i experiència per a complir uns objectius comuns, sota uns valors solidaris compartits.

L’històric centre pediàtric referent a Barcelona i Catalunya passarà a denominar-se Hospital HM Nens, igual que ho fa la seva obra social, la identitat de la qual serà la Fundación HM Obra Social Nens.

D’aquesta manera, la nova Fundación HM Obra Social Nens sent el ferm compromís d’abanderar l’atenció dels nens en situació de desigualtat, gestionant els recursos de manera eficient i basant-se en el sistema d’excel·lència i qualitat assistencial que defineix al Grup HM Hospitales i a la seva Fundació.

 

Cartel_informacion_pacientes_adquisicion-de-rama-de-actividad_HM-NENS_CAT.pdf

 

Vull rebre més informació:

     

    MÉS INFORMACIÓ