Ens trobaràs a l’Àrea de Consultes Externes II, al Carrer Roger de Flor, 153 i si necessites posar-te en contacte amb nosaltres, pots fer-ho a l’adreça de correu electrònic alergologia.hmnens@mail.hmhospitales.com.

Aquest Servei es dedica al diagnòstic i tractament de nens i nenes, afectats per qualsevol tipus d’al·lèrgia: respiratòria, alimentària i farmacològica.

Pel diagnòstic d’aquestes malalties es fan diferents tipus de proves

 • Tests cutanis: es col·loca una quantitat petita de las substàncies que poden estar causant la simptomatologia en la pell, generalment en l’ avantbraç. Es punxa la pell perquè l’al.lergè s’introdueixi sota la superfície cutània. Posteriorment, s’observa la pell minuciosament per a detectar inflamació i envermelliment o d’altres signes de reacció. Els resultats s’observen, generalment, als 15 a 20 minuts.
 • Tests de provocació conjuntival: consisteix en la instil·lació, a nivell conjuntival, de la sustància al.lergènica en concentracions creixents per comprovar si es desencadena simptomatologia conjuntival
 • Tècniques “in vivo”
 • Tècniques “in vitro”
 • Proves de funcionalisme respiratori: Valoren el patró respiratori en els nens i nenes asmàtics
 • Anàlisi clínics: Permeten precisar i correlacionar les troballes clíniques amb els paràmetres en sang.

A més, el Servei d’Al·lèrgia compta amb un Hospital de Dia per fer provocacions orals a medicaments i a aliments.

 

Unitat de Desesnsibilització Alimentària

Els nens diagnosticats d’al·lèrgia a proteïnes de llet de vaca i/o ou s’exposen diàriament i moltes vegades, de manera inadvertida, a riscos que poden desencadenar reaccions potencialment greus, a viure amb l’angoixa o la por continuada de patir una reacció.

Si bé, actualment l’únic tractament acceptat per  l’al·lèrgia alimentària és l’eliminació de l’aliment implicat de la dieta, en els últims anys la immunoteràpia oral (ITO) s’han integrat  en els enfocaments terapèutics . Les directrius internacionals, els assaigs clínics i  l’experiència  real han donat suport a la implementació d’aquest procediment.

Per garantir la integració segura i exitosa de la ITO, el Servei d’Al·lèrgia HM Nens compta amb una Unitat de Dessensibilització Alimentària que pot ajudar aquests nens.

 El tractament d’immunoteràpia oral o inducció de tolerància consisteix en la introducció de petites quantitats de llet i/o ou, que es van augmentant progressivament fins a aconseguir que el nen toleri l’aliment.

Abans d’iniciar el tractament, és important que el pacient i la seva família sàpiguen en què consisteix i els seus objectius, així com les diferents fases del protocol. D’altra banda , han de conèixer els riscos que hi ha, com ara les reaccions adverses o les contraindicacions. En qualsevol cas, l’al·lergòleg sempre tindrà en compte les circumstàncies i preferències personals i familiars i els mitjans disponibles per dur a terme el procediment amb totes les garanties.

Si el vostre fill/a està diagnosticat d’al·lèrgia a proteïnes de llet i/o ou, no dubteu a contactar amb nosaltres.


Demanar visita

QUADRE MÈDIC

CONTACTE

  Entenc i accepto la política de privacitat  ENS POTS TROBAR A:

  Carrer Roger de Flor, 153
  Tel. 935 230 555
  Fax 93 265 50 17