Davant d’una cremada

Demà a la nit celebrem la revetlla de Sant Joan. És un moment per donar la benvinguda a l’estiu i gaudir d’una festa tradicional on gastronomia i pirotècnia tenen el seu espai.

 
Els consells per evitar els accidents amb els petards i el material inflamable han estat difosos en els últims dies per alguns organismes com Protecció Civil.
 
En el cas de produir-se una cremada, intenta seguir aquestes recomanacions al teu domicili.
 
El més important és mantenir la calma i intentar calmar el nen i sobretot apartar-lo de la font que hagi produït la cremada.
 
Per calmar el dolor podem refrescar l’àrea cremada amb aigua fresca durant 5-10 minuts o aplicar gases humides a la zona (si no n’hi ha un drap / tovallola net humit), recordar no posar pomades, pasta de dents ni olis sobre l’àrea cremada.
 
Retirar la roba de l’àrea cremada sempre que aquesta no estigui enganxada, si és així deixar-la fins arribar al centre sanitari.
 
Si la cremada és lleu: cremada de mida petita, que provoca envermelliment de la pell i dolor lleu (cremada grau I) es pot curar a casa. El primer que cal fer és refrescar la zona durant uns cinc minuts, assecar la zona amb cura i posar un apòsit amb una gasa i tapar. Aquestes cremades solen curar en una setmana.
 
Si apareixen butllofes o vesícules no cal tocar-les, ja que hi ha risc d’infecció. En aquest cas ja estem parlant de cremades de grau II i és convenient la valoració facultativa.
 
Si la cremada és més severa: cremada extensa, afecta cara, articulacions, hi ha pèrdua de teixit o s’ha produït amb un producte químic (cremada grau II) igualment cal rentar la zona amb aigua fresca durant 5-10 minuts, després aplicar una gases humides, administrar paracetamol o ibuprofen segons pes per reduir el dolor i acudir a un centre sanitari per valoració i cura.
 
Si la cremada fos elèctrica, tallar el corrent del domicili i avisar els serveis d’emergència.
 
La fotoprotecció posterior de la zona és important (mitjançant protectors solars i evitant l’exposició) ja que en ocasions, fins i tot amb cremades de poca envergadura, es produeix una hiperpigmentació de la pell que pot resultar rebel al tractament.

 

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l’última versió, només us requerirà uns instants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *