¿Preparats per l’estiu? Mesures de protecció solar (i II)

Completant el post anterior, alguns aspectes a recordar i alguns mites a ensorrar:

  • És erroni creure que no es pot cremar en un dia tapat. Els núvols atenuen la radiació ultraviolada, però la radiació difusa és prou intensa per cremar-se, llevat dels dies excepcionalment tapats amb núvols negres i baixos.
  • Ser jove no fa immune a la radiació solar. És erroni pensar que el sol només fa mal a les persones grans. L’excés de sol és perillós, amb independència de l’edat.
  • «Si no sento calor quan estic al sol, no em cremaré». Aquesta és una idea falsa. La radiació ultraviolada no se sent, encara que arribi a les capes no superficials de la pell i exerceixi el seu efecte indesitjable.
  • El bronzejat és una reacció de defensa de la pell davant de l’exposició a la radiació ultraviolada i l’agressió que aquesta radiació li origina. Encara que té una funció protectora, només protegeix parcialment. No existeix, per tant, el famós «bronzejat saludable».
  • Cal proposar-se com a objectiu general el desenvolupament d’hàbits saludables per a tota la vida. Prediqueu amb l’exemple. Res no educarà més bé el teu fill que veure que tu mateixa apliques sempre mesures correctes de protecció solar.
En els últims anys el diagnòstic de càncer de pell s’ha incrementat, especialment entre les persones més joves. No et perdis aquest vídeo. Gaudir del sol i del temps lliure no és incompatible amb la prevenció.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *