La Fundación HM Obra Social Nens destinarà més de 200.000€ a millorar la salut dels nens vulnerables de Barcelona al 2022

Barcelona, 20 de gener de 2022. La Fundación HM Obra Social Nens destinarà aquest any més de 200.000€ als seus projectes solidaris, la finalitat dels quals és protegir i cuidar la salut dels nens sense recursos de Barcelona. Durant el darrer trimestre del 2021, l’entitat ha vist com nombroses institucions i personalitats de la capital catalana han aportat el seu gra de sorra a través de les diverses accions que s’han dut a terme per recaptar fons.

Les donacions rebudes es dedicaran a pal·liar els problemes de salut dental, psicològica i de visió dels més petits, així com a afavorir la vacunació. El director de la Fundación HM Obra Social Nens, Dr. Javier Massaguer, explica que “la pandèmia ha augmentat molt la demanda d’ajuda per part de les famílies, fins i tot de les que mai no havien hagut d’acudir als serveis socials, per la qual cosa en aquests moments és més necessària que mai la implicació de tots els que podem donar el nostre suport. Els qui treballem dia a dia per millorar la qualitat de vida dels nens sabem que amb un petit esforç, es pot aconseguir molt. Per això, hem demanat a totes les persones que tenen l’oportunitat que actuïn amb el cor i col·laborin amb nosaltres i la veritat és que han respost amb escreix”.

Un altre dels projectes que es beneficiarà de les aportacions rebudes és el del tractament de la Paràlisi Braquial Obstètrica (PBO), l’afectació que pateix el grup de nervis situats al voltant de l’espatlla al moment del part i que produeix la paràlisi del braç del nadó . El mes de setembre passat, l’Hospital HM Nens va ser acreditat per l’organització internacional Plexus Nexus per tractar aquest problema, convertint-se en el primer centre no americà que aconsegueix aquesta distinció.

Amb l’objectiu de disposar dels màxims fons possibles, la Fundación HM Obra Social Nens ha dut a terme diverses accions amb finalitats solidàries al llarg del darrer trimestre de 2021. Entre elles, destaca la Trobada Pediàtrica Solidària celebrada al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona; el Sopar Artístic Solidari i la tradicional campanya de recollida de joguines ‘Una joguina per un somriure’.

Més de 10.500 joguines repartides

En aquesta campanya ha participat tota la xarxa assistencial d’HM Hospitales a Barcelona, situant punts de recollida als centres hospitalaris HM Nou Delfos i HM Sant Jordi, i els policlíniques HM Sant Andreu, HM Collblanc i HM Viladecans. Així, aquest any s’han reunit més de 10.500 paquets als quals cal sumar una gran quantitat de ‘Llibres que curen’ donats per diverses editorials. D’aquesta manera, s’ha aconseguit superar la xifra del 2020 quan encara no s’havia declarat la pandèmia. Tot plegat s’ha repartit entre les diferents entitats socials que treballen habitualment amb la Fundación HM Obra Social Nens.

El Dr. Massaguer assegura que “s’ha fet una magnífica feina de la qual es beneficiaran molts nens, però no hem d’oblidar que Nadal és una vegada l’any i hi ha petits que necessiten ajuda cada dia perquè la família no disposa dels recursos suficients. Per això, hem de seguir lluitant perquè gaudeixin d’una bona salut la resta dels 365 dies”.

En aquest sentit, la Fundación HM Obra Social Nens disposa d’un espai al seu web per fer contribucions puntuals o periòdiques destinades a proporcionar un tractament dental, a millorar la salut visual, a administrar vacunes no finançades per la sanitat pública o a atendre la salut emocional dels que viuen en situació d’exclusió social. La informació sobre aquests projectes es pot ampliar al següent enllaç: https://hospitaldenens.com/es/obra-social/proyectos/

Fundación HM Obra Social Nens

HM Hospitales va fer seu l’esperit de l’antiga Fundació Hospital de Nens de Barcelona assumint, al novembre de 2019, l’activitat solidària de la seva Obra Social. Per això, va crear la Fundación HM Obra Social Nens, que sota el paraigua de la Fundación de Investigación HM Hospitales, manté i potencia el seu compromís social orientant-lo cap a la població infantil. 

Fundación de Investigación HM Hospitales

La Fundación de Investigación HM Hospitales és una entitat sense ànim de lucre, constituïda l’any 2003 amb l’objectiu fonamental de liderar una R+D biosanitària, en el marc de la investigació traslacional, que beneficiï de manera directa al pacient i a la societat en general, tant en el tractament de les malalties com en la cura de la salut, amb l’objectiu de fer realitat la Medicina Personalitzada.

Així, pretén aconseguir l’excel·lència en l’assistència sanitària, amb un clar compromís social, educatiu i de promoció de la investigació traslacional, perquè els avenços científics, en tecnologia i investigació, es puguin aplicar de forma ràpida i directa als pacients.