Neix ‘SANA’, l’assistent virtual per a la citació de pacients per WhatsApp

Madrid, 22 de febrer de 2022.- HM Hospitales ha creat ‘Sana’, la nova assistent virtual d’atenció al pacient que permet reservar cita a través de WhatsApp als centres del Grup on estigui present la citació online. Amb la posada en marxa d’aquest innovador servei, es fa un pas més en el procés de Transformació Digital que s’està duent a terme i que té com a un dels seus principals objectius oferir una assistència a les persones més ràpida, senzilla i còmoda.

Els pacients d’HM Hospitales disposen d’un nou canal de comunicació amb el seu centre de referència, ja que podran afegir a ‘Sana’ a la llista de contactes de WhatsApp per demanar hora amb l’especialista o per sotmetre’s a una prova diagnòstica.

El director de Sistemes d’Informació i Transformació Digital d’HM Hospitales, Alberto Estirado, assegura que “el nou servei de citació per WhatsApp és un exemple clar d’aplicació del que constitueix una transformació digital. A través de la innovació, volem transformar un procés amb un alt percentatge de digitalització obrint un canal de comunicació que ja forma part dels processos digitals dels nostres pacients i el seu cercle de convivència diària”.

Per accedir a ‘Sana’, el pacient s’ha de registrar -si encara no ho està- al Portal del Pacient a través del web o l’App d’HM Hospitales mitjançant una operació que només dura uns minuts. Després de verificar la seva identitat amb un codi que l’assistent virtual enviarà al seu correu electrònic ja podrà sol·licitar la seva cita de manera fàcil i còmoda.

L’existència de ‘Sana’ complementa els altres canals de contacte existents fins ara com són el telèfon, la web, l’App o l’atenció presencial.

El pacient, centre del Pla de Transformació Digital

Durant les properes setmanes ‘Sana’ anirà ampliant els serveis fins a convertir-se en un canal més d’atenció al pacient. Estirado explica que “la posada en marxa d’aquest projecte porta HM Hospitales a innovar novament en el sector sanitari i a situar el pacient al centre de la seva Transformació Digital. D’aquesta manera, encara li apropa més l’assistència i tots els seus serveis”.

El Pla Estratègic de Transformació Digital d’HM Hospitales té com a objectius principals augmentar l’eficiència i la transparència en la relació del Grup amb els pacients mitjançant l’adaptació digital de tots els processos assistencials i el foment de l’omnicanalitat. Per això, s’aposta per la implementació de ‘l’hospital líquid’ mitjançant la vídeo-consulta i la potenciació de l’ús de les noves tecnologies per millorar els canals de comunicació i d’experiència del pacient.

D’altra banda, es preveu dotar els professionals sanitaris de les eines necessàries per fer una gestió proactiva del cicle de vida de cada patologia, que realment permeti avançar en conceptes com la medicina predictiva i la personalitzada.

Informa’t de com demanar cita a través de WhatsApp amb l’ajuda de SANA