Calendari de vacunació 2022

A principi de cada any, el Comitè Assessor de Vacunes de l’Associació Espanyola de Pediatria actualitza les seves recomanacions pel que fa al calendari de vacunació infantil. Aquest calendari es basa en l’evidència sobre l’eficiència i l’efectivitat de cadascuna de les vacunes i l’epidemiologia del moment en el nostre medi.

El calendari del 2022, s’ha de adaptar a cada Comunitat Autònoma, ja que hi ha comunitats que han inclòs vacunes no finançades dins del calendari vacunal de la seva comunitat. En aquest sentit, la introducció de la vacuna tetravalent antimeningocòccica als 12 mesos (com ja ha fet alguna comunitat autònoma), a la nostre comunitat encara es optativa, sent la vacuna antimeningocòccica C la vacuna financiada en aquesta etat. Es planteja igualment icluir en el calendari oficial la vacuna antimeningocòccica B durant el 2022, però de moment no està finançada.

Nosaltres recomanem altres vacunes no finançades, como son la vacuna oral contra el rotavirus en els lactants o la intranasal contra el virus de la gripe en els nens per sobre de 2 anys.

Els centres privats des de novembre tenim l’obligació de informar a La Meva Salut de totes les vacunes que administrem als nostres pacients per tal de unificar el carnet vacunal dels nens entre la pràctica clínica pública y privada. De aquesta manera la família podrà obtenir el carnet vacunal únic del seu/seva fill/a a la pàgina de La Meva Salut.  

Us recomanem que consulteu amb els vostres pediatres els dubtes sobre el calendari de vacunació dels vostres fills i les diferents recomanacions individuals que poden donar-se.

Consulta el Calendari de vacunació 2022 detallat, aquí:

Calendario Vacunación 2022_AEP_Pediatría