Preguntes a l’especialista: el dermatòleg respon sobre el molluscum contagiosum

El meu fill de 2 anys i 3 mesos té moluscos des de fa un any i mig. No n’ha tingut molts, per sort, i només a la panxa i al voltant de l’aixella. Durant l’últim mes li hem tret uns 7 cada setmana, el metge li treu amb un bisturí. Ara sembla que ja li hem tret tots. La pregunta és: quan i com sabrem que ja no en tindrà cap? Quan poden tornar a anar a la piscina? Hi ha alguna precaucíó que podguem prendre perquè no li tornin a sortir o no torni a agafar?
 
No sabrem que ja no en tindrà més fins que no passi un temps sense ells, aquest temps és variable. Es recomana no anar a la piscina fins que estigui almenys 10-15 dies sense ells, i parar de nou si tornen a sortir. Respecte a la prevenció no hi ha mètode de prevenció demostrat, convé mantenir la pell ben hidratada.
 
La nostra filla de 7 anys l’any passat feia natació i li van sortir molts moluscos. Quana anaven a la piscina no ens confirmava que fos culpa de la piscina, aquest any no l’hem matriculat i ja no en té. Cada vegada que li extreien un era un suplici per a ella. Per què surten? Crec que és un problema no poder fer natació per culpa d’aquests “granets”, si realment aquest és el motiu.
 
Els molluscums contagiosums surten generalment en els nens per estar en contacte més o menys directe amb altres nens que en tinguin. És víric i molt contagiós i per això es recomana que si el nen té molluscums no acudeixi durant uns dies a la piscina. De tota manera, hi ha nens que mai van a la piscina i també els tenen, ja sigui per algun germà/na, vestidors, àrees esportives, etc.
 
Quines alternatives al tractament habitual (extirpació) hi ha? Funcionen igual de bé?
 
Hi ha possibilitats de tractar amb crioteràpia (fred) o teràpies químiques com els líquids antiverrugues, que potser són menys traumàtiques però amb més risc d’irritació i cicatriu.
 
És veritat que poden desaparèixer sols? Tenen una durada predeterminada?
 
Sempre acaben curant sols, però la durada és variable, de mesos a anys.
 
Per saber una miqueta més: http://www.aepap.org/familia/molusco.htm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *