La grip ja és aquí

Recentment les autoritats sanitàries a Catalunya han declarat l’epidèmia de grip d’aquesta temporada 2011-12. També la notícia la trobem en els mitjans de comunicació.
A l’hospital fa més de dues setmanes que l’activitat ha augmentat força. Els casos de grip a l’inici de temporades, solen afectar amb més freqüència als nens més petits (menors de 4 anys), i als seus pares, per després estendre’s a la resta de la població.
El quadre clínic típic de la grip amb febre, tos, congestió nasal, cefalea i dolors musculars no sempre està present en els nens. De vegades només hi ha febre sense un focus aparent i escassos símptomes respiratoris. També alguns nens poden tenir símptomes digestius amb diarrees i vòmits.
La febre pot ser elevada i en determinats moments, no respondre massa als antitèrmics. No és inusual que la febre duri 4 ó 5 dies. I que el quadre global s’allargui fins a 10 dies.
La grip és una infecció causada per un virus i en general no és una malaltia greu. És molt contagiosa per l’aire (i les secrecions respiratòries), per les mans (rentat de mans!) i pels objectes.
Precisament per ser una malaltia d’origen viral, els antibiòtics no estan indicats excepte en complicacions. Si el teu fill té grip és aconsellable que estigui a casa, prengui líquids i li alleugis els símptomes com el malestar i la febre, per això es poden utilitzar antitèrmics com l’ibuprofen i el paracetamol.
Consulta al seu pediatre si els símptomes són massa persistents, si li costa respirar o el veus especialment irritable o poc actiu.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *