Lactància materna: la importància de la informació

La lactància materna reuneix les característiques necessàries per ser el millor aliment que un nadó pot rebre, tant des del punt de vista nutricional i immunològic com pel fet que porta associats altres beneficis no menyspreables: és barata, la mare la porta a sobre (de manera que no cal transportar utillatge) i afavoreix el vincle materno-filial. Encara que les cifres actuals d’instauració i manteniment de la lactància materna s’han incrementat en els últims temps, és cert que les dades recollides pel Comité de Lactancia Materna de la Asociación Española de Pediatría al 1997 recollien una prevalença de lactància materna als 4 mesos molt baixa, al voltant d’un 20%.
Són molts els motius que influeixen negativament en la instauració i el manteniment de la lactància materna. Podríem ressaltar dos: d’una banda l’escàs suport social –i en alguns casos familiar- de la mare que alleta i d’altra banda la manca d’informació tant en el període prenatal com postnatal.
La informació és fonamental, tant per a solucionar petits problemes (existents o que poden arribar) com perquè la mare sigui conscient per sobre dels dubtes i de les inseguretats que tota mare recent experimenta, que és perfectamente capaç d’alletar el seu fill.
Moguts per la necessitat de millorar la informació que les mares que alleten o que ho faran necessiten, s’incorpora a l’Hospital de Nens, la Dra. Paula Rodríguez, que és Consultora de Lactància Certificada per la IBCLE (International Board of Lactation Consultant Examiners).
La consulta estarà oberta els dimecres al matí i els divendres a la tarda per resoldre de forma personalitzada els problemas relacionats amb la lactància que us puguin sorgir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *