Receptes de salut: Posa’t el casc

L’any passat va entrar en vigor una nova llei de trànsit, aprovada l’any 2009, que incloïa alguns aspectes relacionats amb l’ús de la bicicleta. Si comparem el nostre país amb la resta de països europeus, anem pel darrere tant en normativa com en generalització de l’ús de la bicicleta com a transport.
L’increment de l’ús de la bici comporta que siguem encara més prudents tant en el moment en què som ciclistes, com en el moment en què som conductors d’altres vehicles de motor i hem de compartir les vies públiques.
Pel que respecta als nens, ens agradaria ressaltar 3 aspectes:
  • En primer lloc és important ensenyar normes bàsiques de seguretat vial i les “regles del joc” en les diferents situacions: conductors, passatgers i vianants.
  • D’altra banda, en una biccicleta, només poden ser passatgers els menors de 7 anys que van asseguts en cadires homologades (i mai més d’un passatger per bici)
  • En darrer lloc, la importància del casc. La nova llei comet un error greu al no incloure l’obligatorietat del casc en totes les situacions. Actualment només és obligatori en vies interurbanes. Molts accidents es produeixen a la ciutat. Tingues en compte que les vorades són perilloses i que en col.lisió amb qualsevol altre vehicle sereu els perdedors. Posa’t el casc també per ciutat i sobretot, posa-l’hi al teu fill!
 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *