Primera fisura palatina intervinguda pel servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial

fisura-palatina

El passat divendres es va tancar una fissura palatina a una nena de 7 mesos. Va dirigir l’equip quirúrgic el Dr. Carles Martí Pagés, cirurgià maxil·lofacial de l’Hospital Clínic. 

El Servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial del nostre Hospital ha ampliat les intervencions quirúrgiques oferint el tractament de neonats i lactants amb deformitats maxil·lofacials congènites complexes entre les que hi trobem les fissures labials i/o palatines. 

La fissura palatina és un defecte congènit que es manifesta amb una comunicació directa entre el nas i la boca, pot ser completa (des del paladar dur al paladar tou) o parcial. És un defecte de naixement relacionat amb el llavi leporí i produeix alguns problemes d’alimentació en el nadó, i si no es tanca quirúrgicament originarà transtorns de la parla. També pot estar relacionat amb problemes d’erupció dental i alteracions de creixement del maxil·lar

Aquests nens necessiten un seguiment multidisciplinar fins acabar el creixement: els serveis de pediatria, logopèdia, ortododòncia, odontopediatria, ORL i odontologia juvenil els van controlant periòdicament.

fisura-palatina

L’equip quirùrgic durant el tancament de la fissura palatina

equipo-fisura-palatina

Dr. Carles Martí, Dr. Javier Mareque, Dra. Elvira Ferrés i Dr. Eduard Ferrés  (de esqerra a dreta)