El conte d’en Max

El perquè del conte d’en Max

La meva intenció a l’escriure aquest petit conte és ajudar a pares i fills a abordar de forma més natural i sense por el Sobrepès i l’Obesitat Infantil. 

És una alteració que està augmentant molt entre els nostres nens però de la que encara no som capaços de parlar sense tabús. Potser per por a l’anorèxia i la bulímia, potser per treure importància a un problema que ens preocupa, per no crear complexes, potser el problema és que no es tracta com una malaltia…

L’obesitat Infantil comença als 6-8 anys amb el Sobrepès i és en aquest estat inicial que és més fàcil intervenir, ja que en aquest període encara és senzill modificar hàbits. És a aquests nens als que pot ser útil el Conte del Max. En aquesta edat depenen molt de l’adult, tenen temps per fer extraescolars ja que encara no tenen masses deures.

Per solucionar qualsevol alteració cal reconèixer el problema(diagnòstic) i posteriorment afrontar-lo amb l’ajuda dels professionals(tractament). La diversitat actual de les nostres aules està normalitzant les diferències de races i fins i tot les diferències culturals però el nen amb més pes segueix sent discriminat en tot tipus d’escola. Això fa que l’Obesitat Infantil i fins i tot el Sobrepès vagi quasi sempre associada amb una baixa autoestima, afegint problemes als nostres petits pacients.

Espero que llegir el Conte d’en Max junt amb els vostres fills us ajudi a abordar el tema i sobretot a solucionar-lo.

Ànims!!! L’esforç s’ho mereix.

 

· El conte d’en Max(PDF, 572 Kb.)

 

Traball elaborat abril 2009
Dr. M. Peitx Triay
Servei d’Endocrinologia. Hospital de Nens de Barcelona