HM Hospitales ha iniciat la creació d’una xarxa pediàtrica a Barcelona que permetrà oferir una atenció global i integral del pacient infantil. Aquest projecte, que forma part de l’estratègia desenvolupada pel Grup per proporcionar una assistència d’alta especialització als pacients de Catalunya, té com a pedres angulars els hospitals HM Nens i HM Sant Jordi. La unificació dels seus circuits i protocols d’actuació garantiran la continuïtat assistencial, la qual cosa és especialment rellevant en els casos que presenten una major complexitat.
Des de fa uns mesos, HM Nens i HM Sant Jordi han començat a treballar coordinadament en les diferents àrees de Pediatria que, fins ara, oferia al centre de Sant Andreu (Urgencias Pediátricas, Consultas Externas de Pediatría i Atención al Neonato) amb l’objectiu de complementar capacitats i poder prestar tots els serveis necessaris al pacient pediàtric. D’aquesta manera, s’han començat a establir sinergies en els àmbits d’atenció al pacient i tecnològic que contribuiran a fer diagnòstics més precisos i desenvolupar tractaments més complexos.
En aquest sentit, el Dr. Josep Mª Payà, director mèdic d’HM Sant Jordi, es mostra satisfet per “poder potenciar els nostres serveis de Pediatria i beneficiar d’aquesta manera a la població de la nostra àrea d’influència. El fet de pertànyer al mateix Grup que HM Nens farà que el flux de pacients sigui més fluid i còmode i, per tant, guanyarem rapidesa a l’hora de poder realitzar determinades proves diagnòstiques i concisió en els resultats gràcies a l’avançada tecnologia dels equipaments d’HM Hospitales”.
La Urgència Pediàtrica és un dels serveis en què el treball de la xarxa pediàtrica d’HM Hospitales ja ha començat a donar resultats. Així, l’activitat d’aquesta àrea s’ha incrementat un 10% i s’espera que aquest percentatge augmenti durant els propers mesos.
La xarxa pediàtrica d’HM Hospitales a la Ciutat Comtal estarà liderada per
HM Nens, el primer hospital monogràfic que s’ha integrat en el Grup. El centre de l’Eixample, amb més de 130 anys d’experiència en la cura de la salut dels nens, esdevindrà centre de referència a l’aportar el seu coneixement en l’especialitat de Pediatria. El Dr. Javier Massaguer, director mèdic d’HM Nens, explica que “el fet que els nostres professionals puguin recolzar-se analitzant els casos conjuntament i col·laborar intercanviant informació contribuirà a oferir una atenció personalitzada i un diagnòstic més precís, el que comportarà una qualitat assistencial d’alt nivell”.
Nova àrea maternoinfantil al 2021
La implantació i desenvolupament de la xarxa pediàtrica d’HM Hospitales constarà de tres fases i culminarà l’any 2021 quan s’inauguri el nou Hospital HM Sant Jordi, un hospital general que comptarà amb una àrea específica maternoinfantil i Unidad de Neonatos. Aquest nou espai, a més de la coordinació dels equips professionals d’HM Nens, farà que el complex funcional d’Atenció maternoinfantil integral sigui un fet a través dels dos centres.
Aquesta xarxa pediàtrica es completa amb el Centre Mèdic Sant Andreu, situat a la localitat barcelonina de Sant Andreu de la Barca i que properament passarà a anomenar-se Policlínic HM Sant Andreu. D’aquesta manera, l’activitat assistencial de Pediatria de l’esmentat centre quedarà interconnectada amb la d’HM Nens i HM Sant Jordi gràcies al fet que, recentment, s’ha integrat en l’estructura
d’HM Hospitales.
Integració d’HM Delfos
El director territorial d’HM Hospitales a Catalunya, Dr. Joan Sala, explica que “la planificació d’aquest projecte també inclou la integració a la xarxa pediàtrica
d’HM Delfos, ja que l’avançada tecnologia de què disposem pot ajudar molt en el diagnòstic i tractament de les patologies infantils. És el cas de l’escàner vertical EOS®, que donada la seva baixa emissió de radiació, resulta molt apropiat per a casos complexos que requereixen diverses imatges corporals de manera periòdica en poc temps. És més ràpid, no invasiu i no té cap contraindicació”.
L’escàner vertical EOS® emet un 85% menys de radiació i és capaç d’obtenir una imatge en menys de 15 segons, a més de disposar d’una cabina molt més àmplia que la d’un TAC normal, resultant més còmode.
D’altra banda, l’innovador bloc quirúrgic disponible a HM Delfos i l’UCI que començarà a remodelar-se durant les properes setmanes i que inclourà un box especialment preparat pel pacient pediàtric que ho requereixi després de sotmetre’s a una intervenció quirúrgica proporcionarà a la xarxa pediàtrica una major capacitat per tractar casos d’alta complexitat assistencial.