Formació sobre maltractament infantil als Mossos d’Esquadra

Els dies 1 i 8 de juny hem realitzat una formació adreçada a diferents membres dels Mossos d’Esquadra sobre maltractament infantil. Van passar pel nostre centre en aquests 2 dies gairebé 80 persones del cos policial que van mostrar un gran interès en tot el que es va parlar.

La formació va estar liderada per la Dra. Amalia Arce i la Sergent Carme Barroso, i en ella es van abordar diferents temàtiques. Des de l’hospital la Dra. Arce va explicar la perspectiva del pediatre: com sospitem, diagnostiquem i tractem a un nen o una nena que ha estat maltractat o ha patit abús sexual. Des del Servei de Psicologia, la Sra. Rosa Domínguez va abordar les característiques psicològiques dels nens que són maltractats o que viuen una situació de maltractament a la llar, donant als professionals dels cossos policials eines per actuar amb els menors quan arriben als llocs on hi ha conflictes familiars.

Van participar així mateix el Sergent Sergi Torres, responsable de la Unitat d’Investigació de Menors, que va parlar dels canvis de protocols en l’atenció a menors, la Sra. Rosa M. Aragonés, de l’Equip d’Assessorament Tècnic Penal de Barcelona, ​​que va exposar com s’intenta protegir els nens i nenes en un ambient com els jutjats, evitant  la victimització secundària i protegint el relat dels fets, i les Sres. M. Rosario Fernández i Verónica de Nicolau de l’Oficina d’Atenció a la víctima, sobre com qualsevol víctima de maltractament o abusos, pot acudir a aquesta organització per veure garantits els seus drets i rebre el suport necessari.

L’experiència va ser molt satisfactòria per a tothom i esperem repetir col·laboracions aviat!