L’Hospital HM Nou Delfos crea la Unitat Infantil per expandir l’atenció al pacient infanto juvenil a la zona Nord de Barcelona

Barcelona, 8 de març de 2023. L’Hospital HM Nou Delfos crea la Unitat Infantil per fer arribar l’atenció del pacient pediàtric a la zona Nord de Barcelona i proporcionar atenció als menors des del naixement fins a l’edat adulta. Per això, s’estrenyerà encara més la xarxa assistencial existent amb HM Nens de la mà del coordinador de la nova Unitat, el Dr. Xavier Massaguer, fins ara director mèdic del centre monogràfic infantil d’HM Hospitales a Barcelona.

La creació de la nova Unitat Infantil d’HM Nou Delfos permetrà incrementar l’activitat pediàtrica d’HM Hospitales a Barcelona, que fins ara, es concentrava a HM Nens i HM Sant Jordi i es desplaçava només fins al centre de referència del Grup a la capital catalana en els casos en què els infants necessitaven sotmetre’s a una prova diagnòstica o procediment de complexitat. A partir d’ara, aquesta xarxa assistencial s’estrenyerà i els nens ja podran ser atesos de forma integral a HM Nou Delfos.

D’aquesta manera, la Unitat Infantil d’HM Nou Delfos disposarà d’un equip de pediatres que faran un seguiment del desenvolupament i el creixement del nen des del moment del seu naixement. En aquest sentit, l’especialista aconsellarà sobre lactància, quina alimentació és més adequada a cada etapa, quines vacunes s’han d’administrar i en quin moment o quines cures de puericultura s’han de fer i com.

Igualment, el pediatre treballarà estretament amb la resta d’especialistes pediàtrics per oferir als menors una atenció personalitzada i multidisciplinària, i donarà resposta a qualsevol tipus de patologia. El coordinador d’aquesta nova Unitat, Dr. Xavier Massaguer, que fa més de 25 anys que dirigeix l’Hospital HM Nens, es mostra molt satisfet amb “aquest pas endavant que fa HM Hospitales en l’atenció pediàtrica, ja que ens permetrà cobrir les necessitats de nens i joves i fer un seguiment molt més exhaustiu de la seva salut, especialment en aquests darrers”.

Unitat d’Adolescència

Una de les prioritats de la Unitat Infantil d’HM Nou Delfos és, precisament, l’atenció dels adolescents, un grup de població amb unes problemàtiques molt concretes i que, per tant, requereixen una assistència diferent a un nen o adult, però igualment professionalitzada. Massaguer explica que “disposarem d’un equip format específicament per atendre els joves des de tots els àmbits, ja que es tracta d’un període de temps en què pateixen transformacions físiques, conductuals i psicològiques i sorgeixen molts dubtes. A més, és una etapa de la vida en què en estar formant-se com a adults, se’ls ha d’oferir una educació sanitària, a més d’atendre’ls des del punt de vista clínic. És important que sàpiguen que compten amb un professional que els pot assessorar en aspectes com la sexualitat, la nutrició, salut mental, medicina de l’esport, etc., ja que per diversos motius, en molts casos, el pacient prefereix venir a la consulta sol, sense la companyia dels pares”.

El Servei d’Urgències d’HM Nou Delfos disposarà d’un equip d’especialistes específic per atendre els adolescents que ho requereixin durant les 24 hores dels set dies de la setmana. D’aquesta manera, HM Nou Delfos es converteix en un dels pocs centres hospitalaris de Barcelona en oferir aquest tipus d’assistència.

Sens dubte, a l’hora de desenvolupar aquesta Unitat Infantil, l’experiència d’HM Nens, un dels hospitals monogràfics infantils de referència de Barcelona, serà clau. La directora territorial d’HM Hospitales a Catalunya, Dra. Lidón Millá, considera que “aquest projecte, que ja fa un temps que es gesta, no es podria fer realitat de la mateixa manera sense els anys de treball d’HM Nens, ja que ens ha permès veure com han evolucionat les famílies i les seves necessitats i avaluar on i de quina manera podíem millorar per oferir una atenció millor als nostres pacients”.

 

NP NUEVA UNIDAD INFANTIL HM NOU DELFOS (Cat)