La Fundación HM Obra Social Nens atén a 15.300 nens vulnerables de Barcelona l’any 2022

Barcelona, 28 de febrer de 2023. La Fundación HM Obra Social Nens ha atès 15.378 nens de Barcelona que es troben en situació de vulnerabilitat al llarg de l’any 2022. Els infants han rebut atenció en salut dental, psicològica i de visió. Igualment, s’han vacunat tots aquells que necessitaven algun tipus d’immunització no coberta pel sistema públic de salut.

S’estima que, actualment, el 25% dels nens de la capital catalana es troben en risc d’exclusió a causa dels problemes econòmics que travessen les seves famílies i l’actual context socioeconòmic no fa pensar que la situació pugui millorar sinó al contrari. En aquest sentit, el director de la Fundación HM Obra Social Nens, Dr. Javier Massaguer, assegura que “creiem que aquest any continuarà creixent el nombre de famílies que picaran a la nostra porta per demanar ajuda. Un cop superada la pandèmia, ha arribat la guerra d’Ucraïna i la brutal escalada de preus mentre que els sous pugen poc o no pugen i fins i tot es perden per culpa dels acomiadaments. Per això, la implicació de tots els que podem donar és fonamental. Amb un petit esforç, es pot aconseguir molt”.

Per afavorir l’obtenció de recursos amb què finançar els diferents projectes que realitza la Fundación HM Obra Social Nens, l’any passat es van organitzar diferents accions solidàries de les que destaquen ‘Solidaritat sobre rodes’, la Trobada Pediàtrica Solidària que se celebra al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), el Sopar de Gala Artístic Solidària i la campanya de recollida de joguines ‘Una joguina per un somriure’. Aquestes van permetre recaptar més de 188.000 €.

La cobertura en bicicleta del recorregut entre Manlleu, ciutat natal del pilot de raids Gerard Farrés, i HM Nens va ser el leitmotiv de ‘Solidaritat sobre rodes’. L’acció protagonitzada pel que va ser subcampió del Dakar el 2021 i un grup de metges de l’hospital monogràfic infantil d’HM Hospitales a Barcelona va resultar un èxit i li va valer el reconeixement del diari Mundo Deportivo que li va concedir un dels premis ‘Trofeu Campions Valors’ per aquesta iniciativa. D’aquesta manera ja s’està valorant organitzar la segona edició.

La campanya ‘Una joguina per un somriure’ recull 15.000 paquets

D’altra banda, la campanya de recollida de joguines ‘Una joguina per un somriure’, que es duu a terme a través de tota la xarxa assistencial d’HM Hospitales a Barcelona, ha permès que la màgia de la Nit de Reis arribi a 15.000 llars de la Ciutat Comtal, superant àmpliament la xifra de 10.500 paquets que s’havien aconseguit reunir el gener del 2022. 

Les donacions rebudes s’han dedicat a pal·liar els problemes de salut dental, psicològica i de visió dels més petits, i també a afavorir la vacunació que no finança la sanitat pública. Un altre dels projectes en els quals treballa la Fundación HM Obra Social Nens és el tractament de la Paràlisi Braquial Obstètrica (PBO). Es tracta de l’afectació que pateix el grup de nervis situats al voltant de l’espatlla en el moment del part i que produeix la paràlisi del braç del nadó. L’Hospital HM Nens és el primer centre no americà acreditat per l’organització internacional Plexus Nexus per tractar aquest problema.

A més de les diferents accions que organitza la Fundación HM Obra Social Nens per recaptar fons, disposa d’un espai permanent al seu web per fer contribucions puntuals o periòdiques que contribueixin a incrementar els fons per tenir cura de la salut de tots els nens de Barcelona. La informació sobre com fer-ho es pot ampliar a través del següent enllaç: https://hospitaldenens.com/obra-social-nens/projectes/