HM Hospitales i SocialDiabetes s’alien per millorar i optimitzar l’atenció dels pacients amb diabetis

HM Hospitales i SocialDiabetes han signat un acord de col·laboració estratègica amb l’objectiu de millorar la gestió de la diabetis dels pacients del Grup hospitalari mitjançant la integració de tecnologies innovadores i l’experiència clínica.

Aquest acord es vehiculitza a través d’un programari de maneig de la patologia integrat a la plataforma digital SocialDiabetes, la qual permet als metges i als pacients recollir dades i intercanviar informació per prendre les decisions més adequades, millorar la qualitat assistencial i fer-la més flexible, personalitzada i eficient.

“Estem molt contents d’unir forces amb SocialDiabetes per oferir solucions innovadores als nostres pacients sota el prisma del concepte de Medicina Basada en Valor MBV”, ha assegurat el Dr. Joaquín López, director corporatiu de Negoci i Planificació Assistencial d’HM Hospitales. “Creiem que aquesta col·laboració permetrà millorar significativament l´atenció i el suport als pacients i millorar l´atenció multidisciplinària, proporcionant als membres dels nostres equips mèdics la informació que requereixen, presentada de forma intuïtiva, amigable i amb ajuda d’algorismes d’IA”.

Aquesta col·laboració s’emmarca en la nostra estratègia de millorar significativament l’atenció i la cura integral de la persona que viu amb diabetis, proporcionant a l’equip de professionals mèdics d’HM Hospitales una tecnologia de simple implementació que ajudi a la presa de decisions i a proporcionar una atenció més eficient i personalitzada” -ha manifestat, per la seva banda, María Jesús Salido Rojo, CEO de SocialDiabetes

Inicialment, aquesta aliança s’orienta cap a les unitats de Diabetis de l’Hospital HM Nens (Barcelona) i l’Hospital Universitari HM Montepríncipe (Boadilla del Monte), els pacients i facultatius dels quals tindran accés a la plataforma mèdica de SocialDiabetes per a la gestió de la diabetis, la qual també incorpora funcionalitats relacionades amb la intel·ligència artificial que ajuden a definir patrons, prevenir episodis i establir registres mesurables i quantificables.

La plataforma digital SocialDiabetes permet als pacients un registre detallat de dades clau per a l’autocura, com ara nivells de glucosa, dosis d’insulina i altres medicaments, alimentació i activitat física, càlcul automàtic del bol d’insulina, gràfiques, tendències i recordatoris entre altres.

Ajuda al facultatiu

Al personal sanitari li permet disposar de les dades del pacient en temps real, en un únic ‘tauler’ universal, independentment de l’origen de les dades, fer modificacions al tractament mèdic de forma remota, donar indicacions sobre alimentació i exercici; així com realitzar consultes a distància per videotrucada i mantenir constant comunicació amb el pacient per mitjà d’un xat integrat.

L’APP per a pacients és compatible amb els principals sistemes de monitoratge i devices del mercat.

 

NP ACUERDO HMH SOCIAL DIABETES (Cat)