Eucerin col·labora amb nosaltres lliurant 26.000 mostres de protectors solars

Eucerin i el Servei de Pediatria de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona han arribat a un acord de col·laboració pel qual la marca de Dermocosmètica lliurarà 26.000 mostres de protectors solars per als nens que siguin tractats a l’hospital.

L’acord, que es va tancar aquest mes de juliol, permetrà al Servei de Pediatria de l’Hospital disposar d’aquestes mostres per lliurar-les als nens hospitalitzats, o aquells que passin per les consultes de l’hospital.

La pell dels nens és especialment delicada i sensible a les agressions externes, i més quan es tracta de l’exposició solar. A Espanya, on l’estiu està sent especialment calorós, cal extremar les precaucions amb els més petits de la casa.

Per això Eucerin aconsella que durant l’època estival:

  1. Els nadons amb menys de 6 mesos no haurien d’estar exposats mai de forma directa al sol. Tampoc sota un para-sol.
  2. Evitar les hores centrals del dia. No exposar-se al sol entre les 12 i les 17 hores, ja que en aquesta franja horària és quan més perillosa resulta la radiació solar.
  3. Utilitzar un para-sol tipus iglú, ja que ofereixen una protecció més gran que els para-sols tradicionals. D’una banda, el material de què estan fetes actua parant les radiacions ultraviolades del sol, i, d’altra, el teixit s’estén també a terra, amb el que s’aconsegueix evitar el reflex del sol sobre la sorra o l’herba.
  4. Quan s’exposin al sol, els nens haurien de fer servir sempre una gorra amb visera o una gorra que protegeixi tot el cap. En general, les peces mullades deixen passar més la radiació solar que les que estan seques. L’ús de roba de cotó no exclou posar protecció solar als nens.
  5. Vigilar els medicaments fotosensibilizants. Alguns fàrmacs causen reaccions al·lèrgiques al sol, per la qual cosa convé informar-se amb el pediatre d’aquesta possibilitat en període de màxima incidència solar.
  6. No aplicar perfums ni colònies ja que són fotosensibilitzants.
  7. Protegir, encara que estigui ennuvolat. Les mesures per protegir-se del sol s’han de prendre, encara que el dia estigui ennuvolat o faci vent. De fet, els núvols no són un obstacle per al pas dels raigs ultraviolats, de manera que el nen pot patir cremades igualment, tot i que la sensació de calor sigui menor.
  8. Evitar la deshidratació. És important que els nens beguin molta aigua o altres líquids per evitar que puguin deshidratar amb la calor del sol.
  9. Aplicar sempre un fotoprotector solar amb SPF 50 + com a mínim 30 minuts abans de l’exposició solar. S’han de reaplicar cada dues hores i cada vegada que els nens surtin de l’aigua o s’assequin amb la tovallola.
  10. Ser generosos amb la protecció solar, és preferible posar-los una gran quantitat.

Eucerin també col·labora any rere any amb l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia (AEDV) en la seva campanya anual de l’Euromelanoma per a la prevenció del càncer de pell.