Dia Mundial de la Motricitat Orofacial

motricidad_orofacial

El passat dia 17 de febrer va ser el Dia Mundial de la Motricitat Orofacial. A l’hospital comptem amb especialistes de reconegut prestigi per ser innovadors en l’abordatge de la patologia relacionada amb aquesta part de l’anatomia.

En relació amb aquest dia, el dia 11 les Dres. Elvira Ferrés i Ruth Mayné van participar en la “Taula Rodona de l’abordatge interdisciplinari del frenet lingual alterat en les diferents franges d’edat” celebrat al Parc Virgili. La Dra. Ferrés va exposar el funcionament i els resultats dels pacients seguits i tractats en el circuit CELERE, en què participen la Dra. Paula Rodríguez com a experta en lactància, la Dra. Sita Pastor a la rehabilitació orofacial i la pròpia Dra. Ferrés com a odontopediatra i col·laboradora del Servei de Cirurgia Maxil·lofacial.

En la mateixa taula rodona, la Dra. Mayné va parlar de l’anquiloglòssia des de la visió del odontopediatra especialista en els nens més petits.

El mateix dia 17 la Dra. Pastor va realitzar un taller al Col.legi de Logopedes de Catalunya sobre el treball del logopeda en lactants amb alteracions de la succió.

Coincideix casualment que en aquests dies ha sortit publicat a la Revista de Logopèdia, Foniatria i Audiologia un article científic escrit per aquest equip multidisciplinari i que avalua els resultats obtinguts en els primers 6 mesos de funcionament de la Unitat CELERE.

Podeu accedir a l’article complet aquí.

En aquests moments el circuit d’abordatge dels frenets (anquiloglòssia) en els nadons petits que tenen dificultats amb la lactància, està madur i estem molt satisfets dels bons resultats que s’obtenen. Així mateix les famílies ens expressen la seva satisfacció amb els resultats i el bon tracte rebut per l’equip. El ressò de tot aquest treball, fa que les nostres professionals surtin de les nostres parets per poder exposar a altres equips els seus coneixements, aconseguint millorar la salut de molts altres nens i nenes.