Celebració del 125 aniversari de l’Hospital de Nens

Com molts de vosaltres sabeu ahir vam celebrar els 125 anys de l’Hospital de Nens que s’han complert aquest any. Va ser una commemoració que esperàvem amb molta il · lusió. Tot va sortir molt bé i va ser molt emotiu.
Al matí ens van visitar algunes autoritats a les que vam poder ensenyar les instal · lacions i explicar la nostra activitat quotidiana. Van estar amb nosaltres, entre d’altres, l’Excm. Xavier Trias, alcalde de la ciutat de Barcelona, l’Hble. Joana Ortega, vicepresidenta del Govern de la Generalitat, el Rvdm. Lluís M. Martínez Sistach, cardenal arquebisbe de Barcelona. A més dels membres del Patronat de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona, ​​encapçalats per la seva presidenta, Sor Maria Cruz Arbeloa.
 

 
Després d’un petit recorregut per l’hospital, ens van dedicar unes paraules:
El Sr Trias va iniciar el seu parlament recordant la seva professió -és pediatre- i la forma com les entitats privades fem un servei públic, en aquest cas a la ciutat de Barcelona. Proposarà a la Fundació Hospital de Nens per la Medalla de Mèrit Cívic que atorga l’Ajuntament de Barcelona.
 
La Sra Joana Ortega va reconèixer en nom del Govern de la Generalitat de Catalunya i en nom del President, l’Hble. Sr Artur Mas, la tasca important en matèria sanitària de la nostra institució. Va fer un apunt molt emotiu relatant la seva relació personal amb l’hospital, doncs el seu avi, el Dr Fajardo va estar vinculat professionalment a l’Hospital de Nens fins al final dels seus dies.
El Sr Lluís M. Martínez Sistach ha destacat la importància de la tasca de l’església en les seves relacions amb la societat, en especial el seu compromís amb les classes més necessitades, com va ser en els seus inicis i segueix sent actualment l’assistència sanitària de la Fundació aquí al nostre país i a Amèrica Central.
Sor Maria Cruz Arbeloa va parlar dels orígens de l’Hospital, anomenat als inicis Hospital de Niños Pobres de Barcelona, i de com Sor Mercedes Viza i el Doctor Vidal Solares, van posar els fonaments de l’hospital a partir d’un petit dispensari per atendre a nenes orfes.
 
El Dr. Xavier Massaguer, Director General de l’Hospital va resumir les il · lusions i els compromisos de l’hospital així com les apostes de futur, donant les gràcies a tots els que contribueixen al projecte comú.
 
 
A la tarda va tenir lloc una missa commemorativa i posteriorment un sopar per a tots els professionals que formem aquesta gran família.
Amb molt ànim, esforç, dedicació i compromís, pensem seguir endavant per complir com a mínim 125 anys més.
125 gràcies!!
 


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *