El professional en podologia pediàtrica és l’encarregat de detectar i tractar les malalties i alteracions musculoesquelètiques del peu que apareixen en aquesta primera etapa de la vida.

Durant el creixement, el cos està en canvi constant, el podòleg infantil ha de saber en quin moment evolutiu es troba el nen o nena i si aquells signes clínics són fisiològics o no.

Un dels objectius principals d’aquest servei és prevenir i alleujar els dolors relacionats amb la posició del peu que poden ocasionar limitacions o crear problemes en el desenvolupament.

Tot i que hi ha dolors que són freqüents segons l’edat, no vol dir que hàgim d’assumir que s’ha de patir dolor. Per això, qualsevol dolor durant la infància s’ha de consultar amb l’especialista corresponent. És possible que el dolor tingui relació amb alguna malaltia o alteració musculoesquelètica que limiti l’activitat diària d’un nen. Un diagnòstic cert i un tractament personalitzat pot ajudar a alleujar aquestes molèsties i prevenir lesions futures.

La patologia unguial i dèrmica també és una alteració habitual. És important un diagnòstic professional per descartar patologies similars i actuar com més aviat millor amb el tractament indicat.

Les plantilles a mida són un tractament conservador per recol·locar el peu i millorar-ne la funció, permetent que el nen es desenvolupi de forma fisiològica i evitar la simptomatologia si presenta.

És habitual el tractament multidisciplinari per aconseguir una millor eficàcia sent habitual el tractament fisioterapèutic, dermatològic o traumatològic, serveis disponibles al nostre centre.

És recomanable el seguiment del desenvolupament del nen mitjançant visites periòdiques per controlar-ne la correcta evolució.

 

Quines patologies tractem?

  • Peus plans: peus amb disminució de l’arc longitudinal intern. Poden ser flexibles o rígids. Cal comprovar la funció del peu i tenir en compte dolor o limitacions per part del pacient. Això determinarà si cal o no tractament i de quin tipus.
  • Peus valcs: generalment relacionats amb els peus plans i la hiperlaxitud articular. El peu valg és una patologia congènita en la qual els talons s’inclinen sobresortint el turmell per la part interna i les puntes dels peus miren cap en fora. Es tracta d’una patologia que només té cura durant la infància.
  • Peus buits: peus amb augment d’arc longitudinal intern. Se n’ha de valorar la flexibilitat. Poden cursar amb retropeu var.
  • Dermatosi: anomalies o lesions a la pell (inflamatòries o infeccioses)
  • Peu d’atleta: infecció fúngica que cursa amb picor entre els dits
  • Berrugues plantars: afectació plantar del Virus del Papil·loma Humà. Solen ser confoses pels calls (poc freqüent en nens) i no són dolorosos a la càrrega (tarden més a detectar-se per part del pacient/família)
  • Ungles clavades: habitualment succeeix al dit gros quan l’ungla es clava a nivell de l’arrel de l’ungla o pels costats
  • Clinodactílies: deformitats digitals

Serveis de Podologia

  • Servei dermatològic
  • Servei clínic i biomecànic
  • Plantilles i ortesis de silicona personalitzades


Demanar visita

QUADRE MÈDIC

CONTACTE

    Entenc i accepto la política de privacitat



    ENS POTS TROBAR A:

    Consell de Cent, 433
    Tel. 935 230 555
    Fax 93 265 50 17