Participació activa en la XXXVI Reunió Anual de la Societat Espanyola d’Odontopediatria

Reunion-Anual-de-la-Sociedad-Espanola-de-Odontopediatria

Reunion-Anual-de-la-Sociedad-Espanola-de-Odontopediatria

Durant els dies 22 , 23 i 24 de maig hem pogut viure unes interessants i intenses jornades científiques en què han participat els Serveis d’Odontopediatria, Odontologia juvenil, Logopèdia i el Servei de Cirurgia Maxil·lofacial.

Les Dres. Ferrés – Amat i Maura van ser estat convidades pel comitè científic per col.laborar com a vocals en la Taula de Comunicacions Orals.

El Servei d’Odontopediatria va presentar dues comunicacions sobre la càries infantil primerenca i sobre els traumatismes en la dentició temporal atesos d’urgències. Així mateix es van presentar dos pòsters. Un d’ells, titulat ” Ferulització amb titanium trauma esprint en 28 casos de traumatismes en dentició definitiva ” va ser guardonat pel Comitè Científic amb el Premi Juan Pedro Moreno al millor pòster.

El Servei d’Odontologia Juvenil juntament amb el Servei de Cirurgia Maxil·lofacial va presentar un pòster titulat : Odontoma compost i complex , tractament quirúrgic i estudi anatomopatològic.

El Servei de Logopèdia juntament amb el Servei de Cirurgia Maxil·lofacial van presentar un pòster titulat : “Tractament quirúrgic i rehabilitació funcional de 77 casos d’anquiloglòssia. Protocol clínic de la Fundació Hospital de Nens”.

A més vam assistir a la magnífica conferència pronunciada pel Dr Ferrés – Padrós , Cap de Servei de Cirurgia Maxil·lofacial de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona i el Dr Maher, director del laboratori de Medicina Regenerativa de la Universitat Internacional de Catalunya (IUC) sobre la un dels temes de major interès científic en l’actualitat com és l’obtenció de Dental Pulp pluripotent stem cells de la polpa de tercers molars inclosos en pacients pediàtrics i les línies actuals d’investigació.