Amb gran èxit d’assistència, el passat dissabte 20 d’octubre, es va celebrar a Lleida la Primera Jornada pediaTIC.
Aquesta reunió ha suposat un punt de trobada dels àmbits sanitari, familiar i educatiu al voltant de la figura dels infants i amb les noves tecnologies com a vehicle de comunicació.
La Fundació Hospital de Nens va tenir un paper rellevant en la jornada tant des del punt de vista organitzatiu com de participació en les ponències.
La psicòloga Dolors Reig va ser l’encarregada d’obrir la trobada amb la conferència “La Sociedad aumentada”, una reflexió sobre els canvis que ha suposat la irrupció de les noves tecnologies en les relacions humanes.
A la taula de sanitat, pediatres d’arreu de l’Estat van explicar les seves experiències de relació amb pacients i professionals mitjançant les xarxes socials. La Fundació Hospital de Nens va explicar la seva experiència a través d’un recorregut històric que ha dut l’entitat a adaptar-se al nou model de relació metge-pacient mitjançant les noves tecnologies.
La taula d’educació va comptar amb la participació de professionals de l’ensenyament que van explicar com, tant des del punt de vista personal com laboral, usen les noves tecnologies per comunicar-se amb les famílies i en la transmissió dels continguts als alumnes. Especialment impactant va ser el testimoni d’una “nativa digital” de 13 anys que va exposar amb tota naturalitzat l’ús que fa en el dia a dia de les noves tecnologies.
Finalment, ja a la tarda, es van realitzar diversos tallers en grups reduïts en els quals experts en diferents matèries van proporcionar als assistents eines pràctiques per la navegació per la xarxa.
La jornada va concloure amb la taula rodona dedicada a la família. El grup va ser moderat per la Dra. Amalia Arce, coorganitzadora de la trobada i membre de l’equip de comunicació de la Fundació Hospital de Nens i on es van tractar temes tan interessants com la conciliació de la vida familiar i laboral, entre d’altres
Més de 15.000 persones van poder seguir les ponències i els tallers en temps real mitjançant el sistema “streamig”. Aquí en teniu l’enllaç http://streamingpediatic.blogspot.com/