La Fundació Hospital de Nens de Barcelona i la seva Obra Social s’integren dins l’estructura de HM Hospitales

HM Nens

Barcelona, 6 de novembre de 2019. HM Hospitales segueix consolidant el seu projecte d’alta especialització a Barcelona i integra dins la seva estructura la Fundació Hospital de Nens de Barcelona i la seva Obra Social. D’aquesta manera i després de la incorporació d’HM Delfos com a hospital general i centre assistencial de referència i d’HM Sant Jordi com a hospital medicoquirúrgic i obstètric, HM Nens esdevé el tercer hospital que el Grup adquireix i incorpora a la seva xarxa assistencial de la Ciutat Comtal.

La Fundació Hospital de Nens de Barcelona és un dels centres pioners en assistència, docència i investigació en el camp de la pediatria de la ciutat. Aquests valors encaixen a la perfecció amb els elements que constitueixen la base de la filosofia d’HM Hospitales, de manera que la integració de l’activitat al Grup “serà total”, afirma el Dr. Abarca Cidón, president d’HM Hospitales, que afirma que “per a nosaltres és un privilegi poder assumir més de 130 anys d’història de pràctica de la medicina pediàtrica i continuar contribuint al bon estat de la salut i el benestar dels més petits de la ciutat perquè tal com diu el lema de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona, ​​’Barcelona només hi ha una, la de tots els nens i nenes’, sigui quin sigui el seu origen o situació familiar, social i/o econòmica”.

Per al director territorial d’HM Hospitales a Catalunya, el Dr. Joan Sala, “poder comptar amb un centre de les característiques i la tradició de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona és molt important per a nosaltres perquè ens permet incorporar i desenvolupar una de les especialitats en les que més cura cal posar. La salut infantil s’erigeix ​​en una pedra angular del nostre projecte i volem convertir HM Nens en el primer hospital infantil privat de referència de la Ciutat Comtal”.

De fet, la intenció d’HM Hospitales, coneixedor del valor que aporta a la comunitat pediàtrica el model de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona, ​​és aprofitar la seva excel·lent proposta assistencial, el seu pla d’humanització i la seva experiència docent i investigadora, per generar sinèrgies en el funcionament de la Pediatria a tota la xarxa assistencial d’HM Hospitales a Espanya.

Actualment, HM Hospitales, a través de la Fundación HM, manté projectes amb projecció social normalment associats a activitats assistencials tant d’Unitats específiques, com de professionals que manifesten un especial interès per projectes d’aquesta índole, destacant entre tots la Unidad de Oncología y Hematología Pediátrica del Centro Integral Oncológico Clara Campal HM CIOCC situada a l’Hospital Universitario HM Montepríncipe.

Fundación HM Obra Social Nens

HM Hospitales ha fet seu l’esperit que regeix la Fundació Hospital de Nens de Barcelona i assumirà l’activitat solidària de la seva Obra Social. Per a això, ha creat la Fundación HM Obra Social Nens, que sota el paraigua de la
Fundación HM, mantindrà i potenciarà tant els seus serveis com les diferents accions que es duen a terme. Així, des del 2014, s’ha atès a gairebé 700 nens i nenes als quals s’ha tractat bàsicament de problemes de salut dental, psicosocial, visió i nutrició. En aquest sentit, l’activitat solidària de l’entitat ha representat una ajuda a la població més desfavorida de més de 450.000 €.

La Fundación HM Obra Social Nens també respectarà els protocols de col·laboració i coordinació amb els serveis i entitats socials, així com amb les diferents empreses vinculades al projecte.

Més de 450.000 nens i nenes atesos l’any

La Fundació Hospital de Nens de Barcelona és un dels centres de medicina pediàtrica de referència a Barcelona. Així, anualment, realitza més de 450.000 actes mèdics globals i més de 100.000 urgències, sent aquest el servei més representatiu de la seva activitat al costat del d’odontologia / ortodòncia, que ha estat reconegut com un dels millors d’Europa. De tota manera, la seva atenció cobreix la pràctica totalitat de les especialitats pediàtriques reconegudes, tant a nivell ambulatori com quirúrgic.

Per oferir aquests serveis, compta amb una plantilla de més de 200 treballadors i disposa de 14 boxes a Urgències, 21 a l’Àrea Dental, 2 quiròfans i 20 habitacions, a més de la més avançada tecnologia en imatge de Radiodiagnòstic.

Dr. Javier Massaguer

Aquesta activitat assistencial i infraestructures seran gestionades pel Dr. Javier Massaguer, que ha estat designat per HM Hospitales per desenvolupar aquest projecte donada la seva dilatada experiència en gestió hospitalària i com a professional en l’especialitat de pediatria. Així, ha estat nomenat director mèdic de l’Hospital HM Nens i director de la Fundación HM Obra Social Nens, ja que ambdues institucions s’integren dins l’estructura d’HM Hospitales.

El Dr. Javier Massaguer és Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (1993) i va realitzar l’especialitat de Pediatria a l’Hospital Ntra. Sra. Del Mar (1993-97) per, posteriorment, especialitzar-se en gestió sanitària cursant el Màster en Gestió Hospitalària al Centre de Desenvolupament de Directius i finalitzant la seva formació a l’Escola Superior d’Administració d’Empreses, ESADE (1997-98). Per al Dr. Massaguer, l’arribada d’HM Hospitales suposa “traspassar 132 anys de treball en assistència mèdica a la infància i una gran història d’ajuda al nen necessitat a una organització sòlida i de garantia per agafar el relleu històric”.

Nota de premsa