HM Hospitales i la Marcet Football University signen un conveni de col·laboració per tenir cura de la salut dels joves esportistes

HM Hospitales a Catalunya i la Marcet Football University han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual el grup hospitalari, a través dels seus centres HM Nens i HM Nou Delfos de Barcelona, cuidaran la salut dels joves futbolistes que entrenen a la Marcet Football University.

La Marcet Football University és una institució dedicada a la formació de joves a través del futbol fundada el 1978 per l’exjugador del RCD Espanyol i el Reial Madrid, José Ignacio Marcet. Des de la seva seu central a Barcelona, s’ha establert a desenes de països i els seus programes permeten a joves de tot el món formar-se tant esportivament com acadèmicament. D’aquesta manera, els seus alumnes han arribat a formar part de seleccions i equips de Primera Divisió o a accedir a beques universitàries als Estats Units utilitzant el futbol com a palanca.

Els futbolistes, independentment de la seva edat, corren el risc de patir lesions al terreny de joc i veure’s obligats a acudir a l’hospital per a la realització de proves diagnòstiques, atenció mèdica, intervencions quirúrgiques i seguiment de la recuperació de la lesió. Ara, després de l’acord signat entre les dues entitats, els nens i joves de la Marcet Football University podran acudir a HM Nens, fins als 16 anys, i a HM Nou Delfos, a partir d’aquesta edat, per tractar les seves afeccions esportives i altres malalties que puguin patir.

Ambdós centres hospitalaris compten amb professionals altament especialitzats en Medicina de l’Esport, que treballen coordinadament amb els especialistes en Cardiologia, Fisiologia esportiva, Traumatologia, Nutrició esportiva, Pneumologia, Psicologia Infantojuvenil i Fisioteràpia i Rehabilitació, no només per tractar les lesions més immediates, sinó també per valorar i acompanyar els esportistes amb l’objectiu de minimitzar els riscos de la pràctica esportiva i millorar-ne el rendiment, adequant l’exercici físic i promovent hàbits de vida saludable.