Aplicació mòbil per aprendre reanimació cardiopulmonar pediàtrica

En els últims anys dins de les activitats que s’inclouen dins del programa de l’Escola de Pares, hem inclòs cursos de Reanimació Cardiopulmonar en Pediatria especialment pensats per als pares o per a persones que per la seva feina estan en contacte quotidià amb nens.

Són cursos amb una gran acceptació ja que permeten que en poques hores les persones adquireixin competències per actuar en situacions de risc vital. Els cursos són equivalents als que fem els professionals però adaptats a les necessitats i a l’aprenentatge que és adequat per a la població general.

Com sabeu la majoria de situacions de parada cardio-respiratòria es produeixen fora dels centres hospitalaris i actuar amb rapidesa és fonamental per optimitzar les xifres de supervivència i perquè es produeixin el menor nombre de seqüeles.

Des dels diferents Comitès de Reanimació ha un interès especial en què la població general adquireixi les competències en reanimació, fins i tot des de la infància, sent molt interessant que l’aprenentatge formi part del contingut curricular dels nens durant la seva etapa escolar (adaptat per edats).

La tecnologia ens facilita també l’aprenentatge i el refresc de l’après. Els professionals que utilitzem smartphones portem entre les nostres aplicacions algunes que serveixen per saber amb facilitat i en funció del pes del nen quins medicaments i les dosis en moments de reanimació.

Recentment hem tingut accés a una aplicació mòbil que serveix per conèixer i refrescar de forma senzilla i efectiva els algoritmes de reanimació cardiopulmonar pediàtrica. És una aplicació que han desenvolupat en col.laboració el Grup Espanyol de RCP Pediàtrica i Neonatal, el Instituto Valenciano de Pediatría i Aula Salud. Està disponible per iOS i per Android. El preu és molt asequible i val la pena portar-lo a la butxaca, sent útil abans i després d’haver fet els cursos de RCP. En l’aplicació es descriuen les maniobres de reanimació així com les de desobstrucció de la via aèria tant en el lactant com en el nen, acompanyades de vídeos amb les seqüències. Així mateix és possible descarregar-se els documents en pdf i fins i tot fer una autoavaluació dels coneixements.

Per més informació http://apps.aula-salud.com/rcp_pediatrica/es

Dra. Amalia Arce, responsable de E-Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *