Has pensat a quin/a pediatre el/la portaràs?

Quins són els factors més importants que els pares han de considerar en triar un pediatre per al seu fill/a?

Tres són els factors:

  1. Que sigui un bon pediatre reconegut no només pels professionals sinó també per les famílies
  2. Que sigui proper i empàtic amb la família
  3. Disponibilitat a l’hora de sol·licitar una visita

Quines preguntes han de fer els pares durant la primera visita per assegurar-se que el pediatre sigui adequat per al seu fill/a?

  1. Quina és l’alimentació adequada
  2. La vacunació, encara que no és obligatòria, és aconsellable?
  3. Cada quant de temps vol fer seguiment durant el primer any de la vida? Hauria de ser cada mes, sobretot els primers 6 mesos per comprovar que hi ha un bon desenvolupament psicomotor i pondoestatural.

Com poden els pares avaluar si el pediatre s’està comunicant efectivament i connectant bé amb el fill durant les visites?

Quan el nen o la nena volen anar al pediatre després d’una visita que hagi inclòs vacuna. Això vol dir que el pediatre empatitza amb el nen i fa que la visita sigui tan traumàtica com sigui possible, malgrat el dolor per la punxada.

Quin paper juga la pediatra en el desenvolupament integral del nen i com poden els pares col·laborar-hi de manera efectiva?

El pediatre és un simple observador del creixement físic i psicoafectiu del nen. Per això és important prendre’s el temps durant la visita i mirar el nen als ulls perquè s’estableixi una comunicació afectiva de confiança entre el pediatre i el nen.