ft08031202g01

L’Escola de Pares és un projecte iniciat l’any 2008 i coordinat per la Dra. Fina Llagostera amb l’objectiu de complementar l’assistència que es dóna als nostres pacients i a les seves famílies a les consultes de l’hospital.

A l’Escola de Pares s’intenta aportar informació i acompanyar en el procés de criança i desenvolupament tant des del punt de vista físic com psicològic. I està destinat tant a les famílies com per a persones que professionalment treballen amb nens.

El programa de l’Escola de Pares contempla activitats que es fan a dins del propi hospital com fora de les nostres instal.lacions quan hi ha escoles o institucions que ens el demanen.

Les activitats que es realitzen dintre de l’hospital són fonamentalment quatre:

  • Xerrades divulgatives sobre diversos temes d’interès en salut infantil on participen diferents especialistes de l’hospital.
  • Activitats en grups més reduïts: els Punts de Trobada, on son els propis pares els protagonistes i els que posen en comú les seves experiències.
  • Grup de lactància amb la Dra. Paula Rodríguez, pediatra experta en lactància materna amb l’objectiu de donar suport en format de grup a l’establiment i manteniment de la lactància materna.
  • Tallers de reanimació cardiopulmonar. Aprendre reanimació cardiopulmonar bàsica proporciona eines per actuar en situacions de risc vital.

Com a part de la tasca de l’Escola de Pares existeix tot un material divulgatiu, les fitxes de Pediatria, que també estan aquí a la web a la vostra disposició.

Totes les activitats són gratuïtes a excepció dels tallers de RCP degut al material, els professionals que els imparteixen i la certificació del curs.

Per contactar amb nosaltres o inscriure’t en alguna de les activitats pots enviar un e-mail a escoladepares@hospitaldenens.com

 

PROGRAMACIÓ 4art TRIMESTRE 2015

Reunions postpart: Punt de trobada

Professionals i famílies compartint un espai on debatim sobre alimentació, desenvolupament, escola infantil i alternatives, algunes malalties, etc.

Totes les sessions són d’ 11,30 a 13,30h a l’Aula del Hospital, soterrani de l’edifici d’ Odontologia. Consell de Cent, 431.

  • Dijous 1 d’octubre. Alimentació durant el primer any de vida.
  • Dijous 15 d’octubre. Què fer davant febre, tos, vòmits, diarrea…? Quan anar a Urgències?
  • Dijous 29 d’octubre. Escola bressol i alternatives quan hem d’incorporar-nos a la feina.
  • Dijous 12 de novembre. Prevenció d’accidents i primers auxilis.
  • Dijous 26 de novembre. Desenvolupament psicomotor el primer any de vida. El joc.


Jornada monogràfica de lactància materna

A propòsit de la Setmana Mundial de la Lactància Materna celebrarem una jornada monogràfica. Entre altres temes, compartirem l’experiència del grup de lactància en els seus 2 anys de funcionament i presentarem en exclusiva una nova aplicació mòbil, LactApp, de la mà de les seves creadores.

Dissabte 17 d’octubre a les 11h. Consultes Externes Pediatria. Consell de Cent, 433

Créixer entre pantalles: com abordar la criança a l’era de les TIC?

La Dra. Amalia Arce, pediatra i responsable d’E-Salut, intentarà contestar alguna de les preguntes que els pares del segle XXI ens fem en relació amb les noves tecnologies.

Quins són els beneficis que aporten als nostres fills/es? I els riscos?

Podem prohibir-les quan nosaltres, els pares, les utilitzem constantment?

A partir de quina edat? Quina és la “dosi” correcta? Quin control hem de tenir? Mòbil a partir de quan?

Dissabte 7 de novembre. 10,30h. Consultes Externes de Pediatria. Consell de Cent, 433

Prepapàs

¿Estàs embarassada o coneixes a algún que ho estigui? Possiblemente tens molts dubtes sobre molts aspectes relacionats amb la teva propera maternitat/paternitat. Sessió dirigida especialment a les persones que estan esperant l’arribada d’un bebé.

Dissabte 21 de novembre. 10,30h. Consultes Externas Pediatria. Consell de Cent, 433.

 

Grup de lactància materna

El grup de lactància materna en funcionament des de fa més d’un any, es reuneix setmanalment per aclarar dubtes, oferir assessorament i compartir experiències entorn a la lactància.

En aquest grup les mamàs serán les protagonistes, acompanyades per la Dra. Paula Rodríguez, pediatra i consultora certificada de lactància materna que us escoltarà, moderarà, informarà i oferirà la seva experiència.

Dilluns de 11,30 a 13h i dijous de 9,30 a 11h a l’ Aula, soterrani de l’edifici d’ Odontologia.

Inscripció a recepció del Servei de Pediatria o a pediatria@hospitaldenens.com

Si voleu més informació al correu electrònic gruplactancia@hospitaldenens.com

 

 

ft08031202g01    ft08031202g02