Atenció Psicosocial

La pobresa exposa als nens a nombrosos factors de risc que comprometen la seva qualitat de vida i funcionament psicològic. L’evidència empírica indica major fragilitat emocional, menor acompliment intel·lectual i pitjor execució acadèmica en nens que es desenvolupen en situació de pobresa extrema.

Hi ha un gran nombre de menors que en lloc de jugar han de treballar, moltes vegades a costa de la seva pròpia salut i dignitat. Hi ha d’altres per als que les activitats lúdiques estan restringides a causa de malalties que els obliguen a ocupar el llit d’un hospital. Hi ha nens que no creixen en llars càlides, sinó que provenen de famílies fragmentades amb històries d’abús i alcoholisme. I molts altres que viuen en la més extrema solitud.

La Fundació HM Obra Social Nens té en compte que la salut emocional dels nens es veu minvada en comparació a uns altres, i que l’atenció a aquestes patologies no estan contemplades en la seva extensió i intensitat per la salut pública del nostre entorn. Per això, ha cregut de forma prioritària i important donar resposta a aquest tipus de problemes. I, especialment, donar prioritat a aquells casos on famílies desfavorides o en situació d’exclusió social no disposen dels recursos econòmics necessaris per fer front a tractaments privats.

Amb 150€ col·laborem en la valoració psicològica amb bateria de test per a un nen en risc d’exclusió.

 

 

Altres projectes