In memoriam: Sor Francisca Guasch

Tenim la tristesa de comunicar la recent defunció als 101 anys d’edat de Sor Francisca Guasch, que formava part de la Comunitat de Filles de la Caritat i que va viure una gran part de la seva vida a l’hospital, formant part del seu personal.

Durant la seva estada fins fa pocs mesos entre les nostres parets ens havia anat recordant la seva llarga vida. Parlant-nos de com havia viscut segons les seves paraules “la transformació d’un segle”.

La seva entrega, generositat i disponibilitat, sempre a l’servei dels pobres allà on es trobava, va fer que la seva vida transcorregués per diferents llocs de la geografia espanyola i fins i tot fora de les nostres fronteres, a l’ Àfrica (Marroc). Més tard va tornar a la seva terra, Catalunya, ja per romandre en la comunitat que residia a l’Hospital de Nens de Barcelona.

Sor Francisca ha estat un referent a què tots admirem i hem volgut per les seves vivències i sàvies reflexions que ens han ajuden i estimulat en el nostre dia a dia. La recordarem en els seus últims anys amb les seves passejades matutines al voltant de l’hospital o amb la seva ajuda en petites tasques de cuina i de bugaderia.

Descansi en pau.