El concert solidari al Liceu va ser tot un èxit!

El passat 24 d’octubre vam tenir el goig de poder gaudir del primer Concert Solidari de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona. Un concert organitzat amb la col·laboració infinita de diferents persones en benefici dels projectes solidaris de la Fundació HM Obra Social Nens, el qual va ser tot un èxit!

L’acte va començar amb una petita presentació per part de l’actor i amic de la FHNB Pep Planas, la jove Martina Rubio Roig-Serra, i del Director General de la Fundació Dr. Javier Massaguer, els quals van fer una pinzellada de la història de la Fundació, a la vegada que ens van fer coneixedors de la situació de la pobresa infantil a Barcelona: 1 de cada 4 nens es troba en situació de risc social i/o vulnerabilitat. Una dada esfereïdora.

Els artistes convidats, els quals van participar de forma totalment gratuïta i altruista van ser Judit Neddermann, qui acompanyada de la seva guitarra ens va oferir un recull del seu repertori. Cançons cantades amb ànima i acompanyades sempre d’un somriure que van arribar al cor de tots els assistents, els quals va aconseguir fins i tot fer cantar alguna de les seves tornades.

Acte seguit va ser el torn de la Sílvia Bel qui, acompanyada de Pedro Merighi a la guitarra, Fran León a la flauta travessera i al “cajón”, i Juan Manuel Galeas a la veu, van sorprendre gratament al públic recitant versos de Miquel Martí i Pol amb música d’un flamenc elegant i colpidor, aconseguint fer alçar tots els presents amb aplaudiments intensos i dilatats.

En Lluís Homar no va decepcionar ningú. És un actor de primer nivell i així ens ho va demostrar, fent una interpretació d’un fragment de la “Marta” de Terra Baixa, d’Àngel Guimerà. El to de veu, els silencis, l’expressió… va ser capaç de situar-nos en l’embolic amorós d’en Sebastià, en Manelic i la Marta, sentint-lo parlar en femení i tot i així situar-nos en escena sense moure’ns de lloc ni ajuda d’atrezzo. Una interpretació única.

I com a final de festa, va ser el torn del Joan Chamorro acompanyat d’un jove grup d’artistes d’alt nivell: Alba Armengou, Joana Casanova, Joan Martí, Èlia Bastida, Joan Mar Sauqué, Marçal Perramon, Alba Esteban, Carla Motis i Pablo Ruiz. Música Jazz, amb una fortíssima secció de vents, violí, contrabaix, guitarra i unes veus excepcionals.

Va ser un cert únic, amb un aforament quasi complet, el qual es va poder dur a terme gràcies a la col·laboració de diverses entitats i persones:

Gràcies al suport de Laboratori Duran Bellido, Atlàntida Salut, AME Asistencia Médica Barcelona, Clínicum, Vital Seguro, Inpacte Social i Ametller Origen.

Gràcies als voluntaris: Inés, Olga, Isabel, Mònica, Álvaro i Gonzalo.

Gràcies per la magnífica feina realitzada per l’Ignasi Camprodon (il·luminació), en Raul Gallegos (regidor) i l’Albert Surià (sonorització).

Gràcies a tots els treballadors del Gran Teatre del Liceu que tant bé ens van acollir, en especial a la Paulina, Marc, Isabel i Dèbora.

Un gràcies especial al Pep Planas, l’Eva Anguera i la Marina Portabella, per totes les hores, idees, suport, energia i empenta que han posat perquè aquest concert fos una realitat.

I finalment, un GRÀCIES en majúscula a tots i totes els que vau venir i col·laborar amb la Fundació HM Obra Social Nens. No som nosaltres qui us dóna les gràcies. Son tots els nens i nenes que es veuran beneficiats per la simbiosi de tots plegats.

FINS L’ANY QUE VE!