Benvinguda cada persona

Setmana del Voluntariat corporatiu de la Caixa a l’ Obra Social.

 

Per què  promoure voluntariat corporatiu? Aquesta és la pregunta que algunes persones ens fem quan coneixem la realitat d’empreses que han emprés aquesta iniciativa.

Una de les entitats que té un programa de voluntariat corporatiu per als seus empleats i jubilats és “la Caixa”. Podem llegir a la seva web “Voluntaris “la Caixa” és un programa que impulsa el compromís dels empleats i jubilats de “la Caixa” amb la societat, fomentant el voluntariat com a valor de solidaritat i participació, i canalitzant les inquietuds solidaries de manera organitzada en activitats socials, mediambientals i culturals per a l’interès comú de la societat”.

En els moments socials a nivell global que vivim un dels valors que ens pot donar certa esperança és la solidaritat, el fet de ser conscient de que tot ens afecta a tots, que la globalització, el canvi climàtic, l’economia,… son cosa de tots i és des d’aquesta consciència que hem de posar el millor de cadascú en favor del bé comú.

Solidaritat ve de la paraula solidus: sòlid, ferm, compacte que al afegir-li el sufix –tat, significa la qualitat de ser sòlid, podríem parlar de “ser d’una peça”, coherent, autèntic.

Quan una persona decideix fer una activitat de voluntariat està donant passes cap a aquest viure d’una peça, al que és ell mateix, el seu pensar i el seu actuar van en la mateixa direcció, o al menys, no es distancien massa, a l’oferir part de la seva persona en benefici d’aquells que precisen algun tipus de recolzament pel motius que sigui, fent seva la causa de l’Obra Social de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona.

Cada persona des de les seves pròpies capacitats i  “expertise” pot aportar a les nostres entitats un valor afegit que millori els beneficis per a les persones que són ateses en cada una de elles. És necessari ésser conscient de que cada gota és important per aconseguir-ho.

Per tant, benvingut sigui el voluntariat corporatiu que aquesta setmana tenim a l’Hospital de Nens de Barcelona, a on podran col·laborar amb al missió de la Fundació: “cap nen es quedi sense l’atenció necessària que precisa”. I tan de bo vulguin seguir realitzant tasques en favor de les persones menys afavorides, el que possibilita un món millor.