XXIV Jornada Anual Fundació Hospital de Nens

XXIV-Jornada-Anual-Fundacio-Hospital-de-Nens

XXIV-Jornada-Anual-Fundacio-Hospital-de-Nens

El passat dissabte 1 de març, vam celebrem, com ja us havíem anunciat , la nostra Jornada Mèdico-Quirúrgica. En aquesta ocasió dedicada de forma monogràfica a l’esport en la infància i en l’adolescència. La jornada es va dividir en 3 blocs.

A la primera part es van abordar els requeriments previs: la necessitat d’una adequada revisió esportiva adaptada a l’edat i al tipus d’entrenament, l’avaluació cardiològica i l’avaluació respiratòria, així com per exemple com abordar l’esport en els nens asmàtics . També es va parlar d’alimentació , necessitats nutricionals i de fàrmacs .

A la segona part es van tractar les lesions. Des del Servei de Traumatologia i des del de Fisioteràpia i Rehabilitació ens van explicar els tractaments i els aspectes preventius lligats a la pràctica esportiva.

Finalment , en el tercer bloc es va parlar de l’esport des de la perspectiva de desenvolupament integral, tractant temes psicològics, ètics i antropològics, tractant de donar una visió de conjunt de com l’univers de les emocions impacta en els valors de l’esport. I de com adults i nens interactuem davant la competició. També des de l’ajuntament de Barcelona ens van presentar les dades d’activitat esportiva entre els infants de la ciutat, a partir d’una recent enquesta.

La jornada va complir les nostres expectatives de continuar treballant per una formació continuada de qualitat, sent també una bona oportunitat per saludar molts professionals de la ciutat i rodalies que van acudir a compartir amb nosaltres el matí.

Ens veiem el proper any en l’edició número 25!!