Promovent la lactància materna

promocio_lactancia_materna

Acabem de finalitzar la 25a Setmana de la Lactància Materna i des de l’hospital cada any fem un esforç per visibilitzar-la.

En aquesta ocasió, hem participat en una exposició impulsada pel Banc de Llet Materna, l’aplicació LactApp i les fotògrafes Victòria Peñafiel i Mireia Navarro de “Dits Petits” anomenada “El camí de la llet: de les mares donants als nadons prematurs”.

L’exposició pretén ressaltar la tasca de les mares donants a través del camí de la llet, que és també un camí compartit d’amor i solidaritat cap a un altre nadó, que ha nascut abans de temps, durant el temps necessari per tirar endavant i que la seva pròpia mare el pugui alletar. Són històries de vida emocionants que cap de les parts sol oblidar.

Pots visitar “El camí de la llet” a Consultes Externes III, al carrer Consell de Cent, 433.

Dins de les activitats relacionades amb aquesta setmana, la Dra. Paula Rodríguez (pediatra certificada en lactància materna) i la Dra. Ruth Mayné (especialista en odontopediatria i odontologia per a nadons) han participat en una jornada a la Mútua de Terrassa el passat dia 5 d’octubre i en la I Jornada Alba Lactància Materna el passat 14 d’octubre.

A més està previst que la Dra. Paula Rodríguez participi el proper dia 20 al XXIII Congrés de la Societat Espanyola d’Epidemiologia i Salut Pública Oral (SESPO) que tindrà lloc a Girona, en una taula rodona sobre nutrició infantil i salut oral.

Més informació:

Exposició “El camí de la llet”

I Jornada Alba Lactància Materna

XXIII Congrés de la SESPO

Exposició “El camí de la llet” 

Quan el nadó neix està plenament llest per buscar el pit i començar a mamar. És important que faci la primera presa dintre dels primers 30 minuts posteriors al part, ja que afavoreix que la lactància sigui exitosa.
Si vols ser donant de llet materna només has de contactar amb els punts d’extracció del Banc de Sang i Teixits. T’explicaran els detalls, és ben fàcil!
Un Banc de Llet és una estructura sanitària creada per aconseguir l’obtenció de llet humana per tal de recollir-la, processar-la, emmagatzemar-la i dispensar-la, amb totes les garanties sanitàries.
La llet de cada mare és el millor pel seu fill. Cada mare fabrica una llet específica pel seu fill i s’adapta al seu creixement en cada etapa. A mesura que la criatura creix, la llet es modifica per garantir, tingui l’edat que tingui, la llet de la millor qualitat.
La millor llet per a un nadó prematur és la llet de la seva mare. A vegades, a l’inici de la lactància i de manera temporal, la seva mare pot no tenir llet suficient. La segona millor opció és la llet donada provinent de banc de llet.
La millor alimentació per un nadó és la llet materna. En el cas dels nadons prematurs s’ha vist que la llet materna és protectora enfront a algunes complicacions que poden patir en aquesta època vulnerable.