Projecte Robot Pol de la Fundació Barça

Robot-Pol

Aquest any la Fundació HM Obra Social Nens ha entrat a formar part del conjunt d’hospitals que participen en el Projecte “Robot Pol”. El Robot Pol és un projecte d’innovació social que pretén oferir als nens i nenes que es troben ingressats en un hospital l’oportunitat de gaudir d’una inoblidable experiència que els permeti desconnectar i oblidar-se per uns minuts de la seva malaltia.

La finalitat del projecte és realitzar trobades virtuals a través d’un robot teledirigit, desenvolupat tècnicament per AWABOT, controlat pel mateix nen/a des de l’habitació de l’hospital mitjançant un ordinador amb càmera i connexió a internet. El robot disposa de dues càmeres, una a la part superior i una altra a la part inferior, que ofereixen una visió completa de l’espai, i set micròfons interiors que permeten aïllar el soroll del voltant.

El Robot Pol, projecte conjunt entre la Fundació Barça i la Fundación Eric Abidal i gràcies a la colaboració de socis voluntaris del FC Barcelona,  permet al nen/a que participa en l’activitat l’oportunitat de poder visitar els espais del FCB, com el Museu o al Camp Nou, o, en ocasions puntuals, interactuar amb els jugadors del FCB.

El nom del robot fa homenatge al primer nen que es va beneficiar de la prova pilot del projecte, en Pol va morir setmanes després de gaudir d’aquesta innovadora experiència que li va permetre fer realitat un dels seus últims somnis: visitar el Camp Nou i el Museu del Barça.

Des de la Fundació HM Obra Social Nens ja hem tingut tres experiències amb el Robot Pol, qui seguirà oferint un espai de benestar emocional a un nen/a ingressat en el nostre centre cada 15 dies fins el mes de juny de 2019. Aquesta col·laboració s’emmarca dins del Pla d’Humanització que està desenvolupant la Fundació HM Obra Social Nens.