Notícies relacionades amb les vacunes

Els últims dies han estat plens de notícies relacionades amb les vacunes.

En primer lloc l’Agència Espanyola del Medicament va comunicar que hi ha problemes de subministrament d’algunes de les vacunes que contenen la fracció contra la tos ferina, la qual cosa és possible que ens obligui a modificar algunes pautes vacunals fins que la situació es resolgui.

La setmana passada hem conegut que s’alliberarà la venda de la vacuna contra la meningitis B, de nom Bexsero. Els professionals portem temps reclamant que la vacuna pogués ser de lliure dispensació, ja que la infecció meningocòccica és més prevalent en la infància i adolescència amb unes xifres de mortalitat i seqüeles gens menyspreables.

Finalment ahir vam conèixer que un nen de 6 anys d’Olot està afecte de diftèria. L’últim cas declarat a Catalunya d’aquesta malaltia es va produir l’any 1983. La notícia és rellevant perquè el nen no estava vacunat per decisió de la família i posa en evidència el risc d’emergència d’algunes malalties que es poden prevenir mitjançant vacunació si les tendències antivacunes augmenten.

Més informació:

http://www.dra-amalia-arce.com/2015/05/problemas-de-suministro-de-vacunas.html

http://boticariagarcia.com/vacuna-meningococo-B-bexsero-018

http://www.academia.cat/files/204-3647-FITXER/DifteriaInforme.pdf