Lactància Materna: un triomf per a tota la vida!

2014 SMLM logo

2014 SMLM logo

Ahir diumenge 4 va començar al nostre país la Setmana Mundial de la Lactància Materna (SMLM), que a Europa se celebra a l’octubre coincidint amb la setmana 41 de l’any. Aquesta celebració es realitza oficialment a nivell mundial des de l’any 1992 (en molts països a l’agost), a partir d’una iniciativa de OMS / UNICEF i sota l’organització de WABA (World Alliance for Europe Breastfeeding Action), i compta cada any amb un lema i un programa de desenvolupament internacional relacionats amb la lactància materna i els drets de les dones i els seus fills. El lema escollit per a aquest any és: “Lactància Materna: un triomf per a tota la vida!”, i respon a l’últim compte enrere en la consecució dels Objectius de Desenvolupament del Mil.lenni (ODM) establerts per les Nacions Unides i alguns governs en 1990, i afirma la importància d’augmentar i mantenir la protecció, promoció i suport de la lactància materna en l’agenda posterior a l’any 2015, involucrant al major nombre possible de grups i persones de totes les edats.

Els objectius de WABA per la Setmana Mundial de Lactància Materna 2014 són:

  1. Informar sobre els Objectius de Desenvolupament del Mil.lenni i com es relacionen amb la Lactància Materna i l’Alimentació Infantil.
  2. Mostrar els èxits fins ara i els grans buits existents i decisius per a la Lactància Materna i l’Alimentació Infantil.
  3. Cridar l’atenció sobre la importància de PRIORITZAR accions per protegir, promoure i donar suport a la lactància materna com una intervenció clau per assolir els ODM i per a la següent Era després del 2015.
  4. Estimular l’interès de la joventut perquè tant dones i homes comprenguin la importància i rellevància de la lactància materna en aquest món actual tan canviant.

Tot i que les estadístiques tant nacionals com internacionals no són encara massa encoratjadores (a Espanya segons l’última Enquesta Nacional de Salut 2011/12 la prevalença de lactància materna exclusiva és del 66,2% a l’inici, 53,6% als 3 mesos d’edat i del 28,5% als 6 mesos), cada vegada som més els que tant des de l’àmbit sanitari com des d’iniciatives personals i grupals treballem per tornar a normalitzar una pràctica tan fonamental i infinitament saludable per a la població general i que constitueix un dels pilars pel que fa a prevenció i promoció de la salut a curt, mitjà i llarg termini es refereix.
És per això que us convidem a participar d’aquesta festa compartint informació sobre la SMLM i participant dels esdeveniments que en virtut d’aquesta celebració estan planificats.
Protegir, promoure i donar suport a la lactància materna: és una fita essencial per salvar vides!

Més informació: