Esdeveniment de mares blocaires amb Madresfera #dentalFHNB

dentalFHNB

El passat dia 5 de maig vam acollir a les nostres instal·lacions a un grup de mares i pares blocaires pertanyents a la comunitat de blocaires de Madresfera.

Amb el hashtag #dentalFHNB i l’objectiu de sensibilitzar sobre la cura de les dents des del primer dia, vam reunir a gairebé 30 blocaires per donar alguns tips sobre salut dental a la infància (la gran oblidada!) I per desmuntar alguns mites sobre el cura de les dents, que estan molt estesos.

L’esdeveniment va comptar amb la participació de la Dra. Ruth Mayné de Odontobebé, la Dra. Lara Concellón d’Odontopediatria per a pacients amb Necessitats Especials i al Dra. Lara Díaz d’Ortodòncia.

La Dra. Ruth Mayné va parlar de la relació entre lactància materna i càries (¿és un mite? És una realitat?) I sobre la importància de la higiene des d’abans fins i tot de l’aparició de les dents. Sobre com fer la higiene i la necessitat d’utilitzar fluor en la cura de la dentició.

La Dra. Lara Concellón va abordar la gran feina que fan des de la seva unitat per atendre nens i nenes que per les seves característiques necessiten una mica més d’espai i de temps per poder tenir cura de les seves dents.

Finalment la Dra. Lara Díaz va explicar què són les maloclusions i com podem prevenir i tractar el seu desenvolupament.

Després de la part “científica”, vam fer un recorregut per l’Àrea Dental, de la mà de la Dra. Maura, que és la responsable de l’Àrea Dental i d’Isabel Serrano, com a coordinadora de la mateixa. Els nens van gaudir molt d’aquest moment, entre les butaques dentals de colors. Segur que després d’aquesta visita, ningú té por al dentista!

El nostre agraïment a laboratoris Lacer i als nois i noies del Proyecto Niko per amenitzar la jornada fent manualitats i explicant històries als nens i nenes.

En xarxes socials hi va haver una gran difusió de l’esdeveniment, podeu buscar a twitter amb l’etiqueta #dentalFHNB. Vam ser durant bastant estona  Trending Topic de Barcelona i Espanya! . També podeu llegir el resum de la jornada en els següents posts: