Dia Universal del Nen

dia-universal-ninos

El Dia Universal del Nen se celebra tots els anys el 20 de novembre i és un dia dedicat a tots els nens i nenes del món.

És un dia de celebració pels avenços aconseguits, però sobretot és un dia per cridar l’atenció sobre la situació dels nens més desfavorits, donar a conèixer els drets de la infància i conscienciar les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament.

En aquest dia es commemoren els aniversaris de l’adopció de la Declaració Universal dels Drets de l’Infant en l’any 1959 i de l’aprovació de la Convenció dels Drets de l’Infant en l’any 1989.

La Convenció de Drets de l’Infant de la qual es compleixen 30 anys, estableix una sèrie de drets per als nens i les nenes, inclosos els relatius a la vida, la salut i l’educació, el dret a jugar, a la vida familiar, a la protecció enfront de la violència i la discriminació, i a que s’escoltin les seves opinions. Tots els membres de la societat hem de contribuir a promoure el benestar de la infància. Nosaltres des del món sanitari, velarem perquè així sigui.