Dia Internacional de Sensibilització sobre el Virus del Papiloma Humà (VPH)

La Societat Internacional de l’Papiloma Virus i altres col·laboradors mundials, celebren des de l’any 2018 el Dia Internacional de Sensibilització sobre el Virus de l’Papiloma Humà (VPH) el dia 4 de març

El VPH pot afectar qualsevol persona de qualsevol raça, nacionalitat, edat, gènere o orientació sexual i hi ha més de 200 tipus diferents. Es calcula que el 80% de les persones sexualment actives s’infecta de VPH en algun moment de la seva vida. La majoria es persones resolen aquesta infecció sense complicacions, però si la infecció persisteix pot arribar a produir diferents tipus de càncer. Els tipus de VPH més agressius poden causar càncer de coll uterí (cèrvix), vulva, penis, anus i orofaringe.

La relació de la infecció per VPH i el càncer està clarament establerta des de fa anys. Les vacunes existents poden prevenir la majoria dels casos de càncer de coll uterí, i també un percentatge d’altres tipus de càncer que, encara que siguin menys freqüents, estan relacionats amb el VPH, com són el càncer de vulva, vagina, anus i orofaringe en les dones, així com el càncer de penis, anus i orofaringe en l’home.

Més informació: