Desproveïment de vacunes de la varicel.la en oficines de farmàcia

A principis del mes de setembre, es va saber que l’Agència Espanyola del Medicament (AEMPS) havia bloquejat la distribució de la vacuna de la varicel·la per considerar que s’estava vacunant de “forma abusiva”.

Tant les societats científiques com diferents professionals, entre els quals ens trobem els pediatres de la Fundació Hospital de Nens, hem manifestat el nostre desacord amb aquesta mesura, ja que hi ha estudis que demostren el benefici de la vacuna de la varicel·la entre la nostra població infantil.

A la Fundació Hospital de Nens sempre hem apostat perquè els nens tinguin accés a cobertures vacunals àmplies, en molts casos amb la complicitat de les famílies que s’han fet càrrec de vacunes actualment no finançades pel sistema sanitari.

Desafortunadament, en els últims dies hem finalitzat l’estoc de vacuna de la varicel·la que teníem disponible a l’hospital, amb impossibilitat per adquirir la vacuna pels circuits habituals de distribució de medicaments, de manera que no podrem seguir vacunant als nens, excepte en les recomanacions estrictes que queden autoritzades.

Per a més informació, t’aconsellem que consultis amb el teu pediatre.

 

Per saber més:

• Comité asesor de vacunas (AEP)

• AEPap

• Diario de una mamá pediatra

• Pediatria basada en pruebas