Comunicat de l’Associació Espanyola de Pediatria sobre quadres clínics greus pediàtrics coincidents amb l’epidèmia de coronavirus

En les últimes hores ha circulat per les xarxes i entre els grups de pares un avís que l’Associació Espanyola de Pediatria (AEP) va difondre entre els pediatres per tal d’alertar-nos sobre la presència d’un nombre augmentat en els últims dies (també en altres països europeus) d’un quadre clínic consistent en un xoc i que comparteix característiques en alguns casos amb la malaltia de Kawasaki.

Avui mateix l’AEP ha difós un comunicat dirigit a les famílies amb l’ànim de tranquil·litzar amb diversos motius:

– Tant el xoc com la malaltia de Kawasaki són entitats conegudes pels pediatres i que sabem reconèixer i tractar

– La immensa majoria dels nens i les nenes que han emmalaltit per la covid19 han tingut un quadre lleu i sense complicacions.

– No està establerta de forma clara la relació entre aquesta acumulació de casos i la infecció per coronavirus, pot existir una relació de casualitat i no de causalitat.

– En qualsevol cas, els pediatres estem disponibles per avaluar aquests casos i tots els símptomes i signes que necessitin atenció immediata. De fet, l’epidèmia per coronavirus no hauria de ser un impediment perquè les famílies consultin en cas de signes i símptomes de malaltia.

Comunicat AEP