Col·laboració entre el Servei de Cirurgia Plàstica HM Delfos, el Servei de Cirurgia Pediàtrica HM Nens i Especialitats de HM Nens

Recentment s’ha establert una col·laboració entre el Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de HM Delfos (liderat pel Dr. Jesús González) i el Servei de Cirurgia Pediàtrica de HM Nens (del qual el Dr. Josep Marco és el Cap de Servei) que consisteix en oferir als pacients pediàtrics el millor resultat estètic possible a través del Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de HM Delfos, a més d’incorporar gradualment a la cartera de serveis tractaments de major complexitat que actualment no es realitzen als hospitals HM Catalunya.

Aquesta col·laboració inter i multidisciplinària es basa en la comunicació constant entre els professionals de tots els serveis, la planificació dels tractaments proposats i la realització conjunta de cirurgies quan el cas ho requereix, ja sigui a les instal·lacions de HM Delfos o de HM Nens, segons les necessitats del tractament quirúrgic a realitzar.

Ens complau comunicar-vos que ja s’ha fet la primera intervenció com a resultat d’aquesta col.laboració per millorar estèticament la pell d’un pacient amb un queloide de gran tamany.

Actualment la cartera de tractaments que ofereix HM Nens és la següent:  Lesions cutànies, Lesions vasculars i limfàtiques, Orelles desenganxades, Cirurgia Ortognàtica, Escletxes labials i palatines, Rinoplàstia, Ginecomàstia, Defectes menors paret abdominal, Vulvoplàstia, Sindactília.                                                      

Les possibles patologies que es podrien incorporar a la nova cartera de serveis, a més de les que ja es duen a terme avui a HM Nens i al Servei de Cirurgia plàstica i de reparació de HM Delfos serien de major complexitat com:

– Cirurgia mínimament invasiva

– Higroma quístic cervical

– Torticolis congènita

– Pectus Excavatum i Carinatum

– Ginecomàstia i hipoplàsies mamària masculina i femenina

– Defectes congènits de la paret abdominal

– Cicatrius extenses i/o lesions hipertròfiques secundàries a traumatismes i cremades

– Cirurgia estètica dental.

– Cirurgia estètica mamària

– Reconstruccions genitals en pacients amb ambigüitat sexual.

Per tal d’oferir als nostres pacients la possibilitat d’accedir a tractaments d’una complexitat fins ara no disponibles al nostre centre, presentem aquest projecte a tots els professionals dels hospitals HM per oferir-los a tots la nostra col·laboració en els casos que puguin tenir actualment, com en els casos que puguin tenir en el futur.