14 de novembre. Dia Mundial de la Diabetis

L’Hospital de Nens de Barcelona se suma a la celebració.

L’Hospital de Nens de Barcelona en commemoració del “Dia Mundial de la Diabetis” que es celebra cada any el 14 de novembre des de 1991, vol col·laborar aquest any 2008 amb l’edició en la seva pàgina web de la Guia del nen diabètic, destinada a adolescents diabètics, pares de nens diabètics, educadors i tot aquell que desitgi informar-se en el control i maneig del nen diabètic. 

Es commemora el 14 de novembre en homenatge a Frederik Banting, qui va néixer el 14 de novembre de 1891. Aquest gran fisiòleg, juntament amb Charles Best, va aconseguir aïllar per primera vegada la insulina en 1921. Gràcies a aquesta troballa la diabetis va passar de ser una malaltia mortal a ser una malaltia controlable.

El “Dia Mundial de la Diabetis” està copatrocinat per la Federació Internacional de la Diabetis (IDF)il’Organizació Mundial de la Salut (OMS), i té com a objectiu que els diabètics, el personal sanitari, les institucions i la societat en general prenguin consciència, per una banda, l’abast, les característiques i les possibles conseqüències d’aquesta malaltia i, per altra banda, dels beneficis i repercussions positives d’un tractament adequat i del control i un estil de vida sana.

Més informació

 

 Tornar