Ortodòncia invisible

Ortodòncia invisible

Invisalign és un sistema d’ortodòncia que funciona mitjançant uns aliniadors transparents i extraïbles dissenyats per a cada pacient.Avantatges del tractament amb Invisalign

  • Els aliniadors són còmodes i l’adaptació a la pressió és més ràpida.
  • Pràcticament desapareixen les molèsties del frec amb les galtes i els llavis que sí tenim amb els brackets.
  • Permet menjar qualsevol tipus d’aliment sense el risc de descimentat que presenta el tractament amb brackets convencionals.
  • Facilita la higiene, ja que l’alineador es retira per raspallar i es pot utilitzar fàcilment el fil dental.
  • Evita la retenció d’aliments.
  • Els alineadors són transparents i amb prou feines es nota que els portes.

Un cop el doctor et indiqui que en el teu cas es pot realitzar el tractament amb Invisalign, se’t prendran radiografies, fotografies de les dents i del somriure i impressions de les teves dents amb silicona. Amb aquests models, es recreen en 3D les arcades del pacient, sobre les quals el tècnic d’Invisalign realitza els moviments dentals necessaris segons les indicacions del metge. Els alineadors es van canviant cada 1-2 setmanes. El nombre total d’alineadors dependrà de la quantitat de moviment a realitzar per aconseguir que el teu oclusió sigui correcta.

Els aliniadors s’han d’utilitzar 22 h. diàries, això vol dir que només has de treure-te’ls per menjar i raspallar-te les dents. Aquest tema pot ser controvertit amb els pacients adolescents, ja que els pares i el professional de vegades tenen por que el compliment de les hores d’ús no sigui segons el pactat. Per ajudar a controlar això, tenim la versió de Invisalign anomenada Teen, que té uns indicadors de compliment en cada alineador -són uns marcadors de color blau que es tornen transparents si el pacient compleix amb les hores d’ús indicades-. Així podem esbrinar si l’ús dels alineadors és correcte, una cosa imprescindible perquè el tractament funcioni segons el previst.

Per ajudar al moviment dental amb Invisalign, tenim tres estratègies principals

  1. Stripping: és una tècnica de polit interdental per guanyar espai per a l’alineació dental i fomentar que les dents es moguin lliurement.
  2. Attachments: són punts de compòsit (resina del color de la teva dent) que es cimenten en algunes dents per aconseguir un millor ancoratge del alineador i ajudar al moviment dental.
  3. Elàstics intermaxil·lars: són unes gomes que es col·loquen des de la arcada superior a la inferior, per millorar la relació entre elles. No són necessàries en tots els casos, el teu doctor et explicarà si has fer-les servir i com durant el tractament.

 

El doctor et pot ensenyar la predicció de l’evolució del teu tractament mitjançant el clin-check, que és una reproducció virtual dels moviments que aniran seguint les teves dents fins a la posició correcta. Això vol dir que des del primer dia podràs veure com quedarà el teu somriure al finalitzar el tractament.

Vols saber si Invisalign seria efectiu per tú? Demana cita amb nosaltres, estarem encantats d’atendre’t i solucionar tots els teus dubtes!

 

 

 

 

Article de la Dra. Lara Díaz González, Servei d’Ortodòncia. Gener de 2018