Hèrnia umbilical

Com es manifesta l’hèrnia umbilical?

Consisteix en una massa rodona que apareix i desapareix al melic o just a la vora del mateix. Es reconeixen poc després del naixement. L’hèrnia rarament s’acompanya de símptomes. La majoria de les hèrnies es resolen soles sense tractament quirúrgic. Encara que, si són grans, és aconsellable que el cirurgià pediàtric vagi fent un seguiment.Què és l’hèrnia umbilical?

L’hèrnia umbilical es deu a l’obertura persistent de l’anell umbilical que comunica l’interior de la cavitat abdominal amb la pell del melic i que està obert just fins al naixement, pel pas del cordó umbilical.

El tractament és quirúrgic quan persisteix partir dels 3 anys, ja que no es tancarà i anirà creixent amb el temps. Al final acaba donant problemes. Hi pot haver risc de incarceració (atrapament d’intestí), sobretot en les dones durant l’embaràs.

En què consisteix l’operació?

La intervenció és ambulatòria i es realitza sota la combinació d’anestèsia general i local, ja que en l’edat infantil la cirurgia no es tolera bé només amb l’anestèsia local.

Es realitza una incisió semicircular en la part inferior o superior de la pell del melic, perquè quedi el més amagada possible. S’aïlla l’anell umbilical i es tanca amb diversos punts de sutura en funció de la mida el mateix.

Com serà el postoperatori?

Pel tipus d’anestèsia combinada que es fa, molesta poc durant el postoperatori. Amb els calmants orals habituals, els següents dies solen estar bé. Poden dutxar-se de forma diària i moure segons les molèsties que tinguin. En general, dóna molt poques complicacions. Les infeccions són molt rares. Pot aparèixer un petit hematoma i / o inflamació del melic. També és extremadament infreqüent que l’hèrnia reaparegui.