Què és el Massatge Infantil?

El massatge infantil és una manera de comunicar-se amb el nadó a través del tacte, i alhora ets un mètode terapèutic ja que comporta molts beneficis per al seu fill.

«El massatge de nadons és un art tan antic com a profund, simple però difícil, i difícil perquè és simple, com tot allò que és profund»
Frédérick Leboyer

 

Objectius del Massatge Infantil

Millorar i enfortir els vincles entre pares-fills: Fer un massatge al seu fill és molt reconfortant i li proporciona molta satisfacció personal, ja que tots els moviments que faci sobre la pell són plens de tendresa. La manera com toqui el seu fill és plena d’intencionalitat, de manera que li transmeti respecte, tendresa, comprensió i companyia, per tant li transmet AMOR.

D’altra banda, el seu fill està rebent tot un conjunt de sensacions que li proporcionen molts aspectes positius que són els següents:

 1. Augmentar la seva autoestima: Els exercicis del massatge i la seva intencionalitat en fer-los els farà sentir més segurs de si mateixos i més feliços.
 2. Ajudar a la maduració del sistema neurològic central i perifèric i situar-se a l’espai on es troben. La pell conté moltes terminacions nervioses i fent massatges les està estimulant.
 3. Afavorir la digestió del nadó: Quan faci els exercicis sobre l’abdomen està afavorint el peristaltisme del nadó facilitant-li l’expulsió de gasos i excrements. Per tant, els està ajudant a no tenir còlics ia regular-ne el sistema digestiu.
 4. Fomentar el descans i el son: Els nens que reben amb regularitat aquests exercicis estan més relaxats i descansen millor.
 5. Eliminar contractures: En fer-los el massatge les nostres mans els transmeten energia i per tant, calor. Aquest augment de temperatura juntament amb el pastat de la zona fa disminuir les contractures.
 6. Millorar la circulació venosa: En fer-li els exercicis de pastament, traccions i friccions estem afavorint el retorn venós de les extremitats i de tot el cos en general.
 7. Enfortir el sistema immunitari: En fer massatges al vostre fill us està proporcionant FELICITAT i per tant us està estimulant la producció d’endorfines. Aquest fet fa enfortir el sistema immunitari del vostre fill, i ja ho diuen que si estem feliços tenim més salut i estem menys malalts!
 8. Ajudar a drenar secrecions a nivell respiratori: En treballar la zona de la caixa toràcica pel tòrax i l’esquena fent exercicis de fricció i de percussió ajudarà a mobilitzar la mucositat a nivell bronquial, i en fer els exercicis a la zona de la nas ajudarà a descongestionar-ho.
 9. Eliminar toxines: En realitzar el massatge augmenta la temperatura corporal del cos del nen, fomentant la producció de suor per on s’eliminen restes de toxines que el cos no necessita.

 

En què consisteix el Massatge Infantil?

Els exercicis del massatge infantil són molt senzills de fer. Consisteixen a alternar moviments de pastament, traccions, friccions, percussions i carícies.
La sessió de massatge s’inicia al tòrax on es fa una primera presa de contacte i es posen en sintonia els pares amb el fill. Al tòrax és on tenim el centre de les emocions (el plexe solar). Continuem el massatge treballant els braços, abdomen, cames, esquena i finalment la cara.
La durada del massatge és aproximadament de 45 minuts i el grup està format per un màxim de 8 nens.

Què necessites portar a les teves sessions de Massatge Infantil?

Pot portar olis o locions hidratants (però no és imprescindible), bolquers i alguna manteta per cobrir el cos del nen.

HORARI i UBICACIÓ

Dimarts de 11:00 a 12:00 h.

Les sessions dels dimarts es realitzaran al Servei de Fisioteràpia a l’Edifici de Consultes Externes III. C/ Consell de Cent, 433.

Dimecres de 15:15 a 16:30 h.

Les sessions dels dimecres es realitzaran a l’Edifici de Consultes Externes I. C/ Roger de Flor, 151. 5ª planta.

COM DEMANAR CITA


Demanar visita

QUADRE MÈDIC

CONTACTE

  Entenc i accepto la política de privacitat  ENS POTS TROBAR A:

  Carrer Roger de Flor, 151
  Tel. 935 230 555 / 901 088 214
  Fax 93 265 50 17